Marnix Messersmid verruilt Marktlink voor Kruger Corporate Finance

29 juni 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kruger Corporate Finance heeft Marnix Messersmid aangesteld als Managing Consultant. Afkomstig van Marktlink Fusies & Overnames en voorheen werkzaam voor Boer & Croon, heeft Messersmid meer dan vijftien jaar werkervaring in het M&A domein. Bij Kruger richt hij zich op het verder uitbouwen van de groeiende corporate finance praktijk.

Marnix Messersmid is een professional met meer dan vijftien jaar ervaring binnen het consultancy en corporate finance domein. In zijn loopbaan is hij als consultant en manager betrokken geweest bij tientallen transacties, zowel nationaal als internationaal. Zijn eerste kennismaking met het M&A vak was tijdens zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, die hij in 2001 met succes afrondde. Messersmid werd aangetrokken door de diversiteit van het beroep, en begon zijn loopbaan als overnameadviseur bij Troostwijk Introman Advies, een corporate finance kantoor uit Amsterdam dat zich richt op het gebied van aan- en verkoop van bedrijven en bedrijfswaarderingen.

In 2005 maakte Messersmid de overstap naar Boer & Croon, waar hij drie jaar werkzaam was, eerst zo’n anderhalf jaar als Business Analyst en later als Consultant. Vervolgens sloot hij zich aan bij Marktlink Fusies & Overnames, een corporate finance kantoor dat zich richt op het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepaling van ondernemingen, en buy in- en buy out trajecten. Bij Marktlink zou Messersmid uiteindelijk bijna zevenenhalf jaar werken, in zijn meest recente rol als Projectleider. Hij deed ervaring op in diverse sectoren, waaronder Industrie, ICT, Food, Groothandel en Dienstverlening.

Marnix Messersmid - Kruger

Per 1 juni 2016 is Messersmid en nieuwe uitdaging aangegaan en verruilde hij Marktlink voor de corporate finance tak van Kruger, waar hij als Managing Consultant is aangesteld. Met de toevoeging speelt Kruger in op de groeiende opdrachtenportefeuille, aldus het Rotterdamse bureau. "Fusies, overnames en herfinancieringen zijn weer aan de orde van de dag. 'Oorlogskassen' van private equity zijn overvol, nieuwe aanbieders van financiering komen op stoom, rentes zijn historisch laag en banken financieren overnames graag. Ondernemers zien kansen. Kruger Corporate Finance groeit dan ook fors."

De afgelopen periode was het advieskantoor betrokken bij onder meer de participatie die Gilde Equity Management nam in sappenfabrikant Fruity Line en de verkoop van Rehamij (een importeur en distributeur in persoonlijke beschermingsmiddelen) aan het Tsjechische CERVA.

Messersmid zal samen met Cornee de Kluyver en Richelle Ros de corporate finance praktijk van Kruger verder gaan uitbouwen. 

De Nederlandse M&A markt kende in 2015, net als de internationale M&A brancheeen ijzersterk jaar – volgens sommige schattingen is de totale dealomvang in ons land het afgelopen jaar verdrievoudigd.