MKB-consultancybureau Sage Partners opent kantoor in Amsterdam

24 juni 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Sage Partners, een Amerikaans adviesbureau, heeft een kantoor in Nederland geopend. Vanuit Amsterdam gaat het bureau MKB-bedrijven in het vasteland van Europa adviseren bij het betreden van de Amerikaanse markt. Daarbij zal de focus naar verwachting liggen op bewezen en goed gefinancierde ondernemers, die vooral in het medische technologie, telecom en marketing segment actief zijn en naar de VS willen uitbreiden.

Opgericht in 2001 is Sage Partners een consultancybureau dat organisaties uit het MKB-segment ondersteunt met strategisch en bedrijfskundig advies. Sage Partners werd opgericht in Boston en San Francisco en heeft sindsdien zijn operaties uitgebreid naar twee andere Amerikaanse steden, te weten Los Angeles en Dallas. Recent breidde het bureau zijn vleugels uit naar Londen en inmiddels heeft Sage Partners ook een vestiging in Nederland geopend, in Amsterdam. Het team van het bureau bestaat in totaal uit veertien partners en dertig associates.

De Nederlandse landenorganisatie wordt geleid door Roland van Kralingen en Hugo van der Zee, die beiden al tien jaar partner zijn bij Sage Partners. Van Kralingen, een marketeer, was in zijn vroegere loopbaan medeoprichter van PositioneringsGroep en was directlied bij advertisingbureau TBWA, onderdeel van Omnicon. Van der Zee werkte voorheen onder andere meer dan vijftien jaar voor Big Four kantoor Deloitte, in zijn meest recente rol als partner.

Sage Partners opent kantoor in Amsterdam

Vanuit het Nederlandse kantoor verwacht Van Kralingen dat het accent komt te liggen op bewezen en goed gefinancierde ondernemers die de overstap naar de Verenigde Staten kunnen maken. Vanuit een sectorperspectief zal de focus naar verwachting vooral liggen op de sectoren medische technologie, telecom en marketing. In de meeste gevallen zal technologie een belangrijke rol spelen in het businessmodel van deze organisaties, verwacht de partner van Sage Partners.

Gevraagd naar hoe Sage Partners zich in de markt denkt te kunnen onderscheiden, geeft Van Kralingen aan dat het bureau werkt met zeer ervaren adviseurs die allen een gevestigd trackrecord hebben in de markt. Sage Partners werkt vooral met gepensioneerde adviseurs en daarmee kan het tegelijkertijd een bescheiden 'fee' vragen voor zijn diensten. Wel wordt een aandelenbelang van 3% tot 4% in de betrokken onderneming gevraagd, maar “dat verhoogt de betrokkenheid van de adviseurs”, aldus Van Kralingen.