Harry Bakker verkozen tot beste student van adviesopleiding EMMC

10 juni 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Harry Bakker, organisatieadviseur bij het Expertise Centrum Organisatie en Personeel (EC O&P) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, heeft de ‘Best Student Award’ van de Executive Master Management Consulting in ontvangst genomen. Bakker kreeg de award uit handen van Meindert Flikkema, programmaleider van de consultantsopleiding. 

Sinds 1991 verzorgt het Amsterdam Centre of Management Consulting (ACMC), de onderwijstak van de Vrije Universiteit (VU) die zich toelegt op de consultancybranche, de opleiding ‘Executive Master Management Consulting’ (EMMC) opleiding. Het programma, bedoeld voor ervaren consultants, is een van de vier kern opleidingsprogramma’s van het ACMC.

Op 17 mei jongstleden ontvingen 13 deelnemers het diploma EMMC. Harry Bakker, intern adviseur bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, studeerde met de beste resultaten af – hij kreeg tijdens de diploma-uitreiking de ‘Best Student Award’ uitgereikt van programmaleider Meindert Flikkema. Afgelopen jaar werd Flikkema, een voormalig consultant van Turner, zelf ook in het zonnetje gezet – hij werd in september 2015 verkozen tot de eerste winnaar van de Van der Duijn Schouten Onderwijsprijs, een erkenning die wordt uitgereikt aan een VU-docent die zich op verschillende dimensies binnen het onderwijs onderscheidt.

Harry Bakker verkozen tot beste student van adviesopleiding EMMC

Harry Bakker deed in het EMMC programma een adviesopdracht voor de colleges van bestuur van twee middelbare scholen in het groene onderwijs over hun strategische alliantieontwikkeling en schreef een verkennende whitepaper over 'de levende overheid'. Daarin gaat hij op zoek naar de ontwerpeisen die – gegeven de veranderende verhoudingen tussen overheid, markt en samenleving – relevant zijn bij het nadenken over de toekomstige inrichting van beleidsfuncties binnen overheidsorganisaties.

Bakker kreeg voor zijn werk het judicium cum laude toegekend. Slechts drie andere adviseurs gingen hem in de afgelopen kwart eeuw voor: Meindert Flikkema (Vrije Universiteit, 2008), Leonne Bussemakers (Deloitte, 2013) en Wicher Schönau (Twynstra Gudde, 2012). In 2014 ging de ‘Best Student Award’ naar Ahmed Ait Moha, adviseur bij onderzoeksbureau Motivaction.

Executive Master Management Consulting 2016
Op 31 oktober 2016 gaat de 25ste groep van het EMMC programma van start. Meer over het jubileumaanbod, een zero fee aanbod, kan worden gelezen in het artikel ‘ACMC laat consultants eigen opleidingskosten terugverdienen’.