Wicher Schonau van Twynstra wint Best Student Award

13 februari 2012 Consultancy.nl

Twynstra Gudde vastgoed adviseur Wicher Schönau heeft de Best Student Award van de postgraduate opleiding Management Consultant (VU Amsterdam) in ontvangst genomen. Hij kreeg de prijs kreeg voor zijn scriptie naar de invloed van menselijk gedrag binnen gemeentelijke bouwprojecten. Naast de de Best Student Award is de Twynstra Gudde adviseur ook cum laude geslaagd aan de post-graduate opleiding voor ervaren consultants.

De postgraduate opleiding Management Consultant is een opleiding voor ervaren (externe) organisatie-adviseurs (> 5 jaar werkervaring). Daarnaast biedt de VU ook de ‘Basisopleiding Management Consultant’ voor beginnende adviseurs (2-3 jaar werkervaring).

Belang van zachte kant van projectmanagement
In zijn scriptie beschreef hij het belang van het samenspel tussen de bestuurlijke opdrachtgever (wethouder), de ambtelijke opdrachtgever (dienstdirecteur) én de projectleider van de bouwopgave. De ‘zachte kant’ van complexe projecten blijkt daarin vaak onbegrepen. “Het organiseren van kritisch vermogen binnen het gemeentelijke bouwproject blijkt veel relevanter dan een focus op projectbeheersing alleen”, zegt Schönau, “de hoge verwachtingen in de projectomgeving - zoals bij burgers en gemeenteraden - trekken namelijk een wissel op de samenwerking in het project. En onder die druk zijn menselijke tekortkomingen een factor van belang.”

Over Wicher Schönau
Wicher Schönau is na zijn MSc. Real Estate & Housing aan de Technische Universiteit Delft in october 2006 in dienst getreden bij Twynstra Gudde. Bij het organisatieadviesbureau adviseert hij overheden en maatschappelijke instellingen over huisvestings- en vastgoedvraagstukken.