Eiffel talent management tak Mercurius gerebrand naar Vinder

02 juni 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EIFFEL heeft zijn werving- en selectie / talent management dochter Mercurius Groep gerebrand naar een nieuwe naam: Vinder. De praktijk zal blijven opereren vanuit het kantoor van EIFFEL in Arnhem en geleid worden door een kernteam van vijf professionals.

Om zijn positie binnen de zorgsector te versterken nam EIFFEL, een advies- en interimbureau gespecialiseerd in juridische, financiële en procesmatige vraagstukken, in 2011 Mercurius Groep over, een partij gespecialiseerd in werving en selectie, interim- & projectmanagement en advies & consultancy voor de zorg. Door de overname, die moest leiden tot een verruiming van kennis en verbreding van het dienstenaanbod, wist EIFFEL haar netwerk van ZZP’ers werkzaam in de zorg te verbreden.

Talent management firma Mercurius gaat verder als Vinder

Na zo'n vijf jaar te hebben geopereerd als Mercurius, of Eiffel Mercurius, heeft EIFFEL besloten om zijn werving & selectie-, talentontwikkeling- en coaching business unit te rebranden naar een nieuwe naam: Vinder. Deze nieuwe naam geeft volgens Eiffel invulling aan de passie van het bedrijf – “Vinder vindt en verbindt mensen en organisaties.” Bovendien biedt het bedrijf opdrachtgevers een breed spectrum aan talentmanagement oplossingen (zoals het TMA instrument*), en ondersteunt het klanten bij organisatieontwikkeling en werk naar werk begeleiding bij reorganisaties.

Het kernteam van Vinder zal na de rebranding bestaan uit vijf professionals: Hans Lotgerink is eindverantwoordelijke voor Vinder, is betrokken bij een deel van de werving- en selectietrajecten, coacht en begeleidt talentontwikkeling en houdt zich bezig met werk naar werk trajecten. Verder bestaat het team uit Marco van de Geer, Wencke Ellenbroek en Marion van Wieringen, die alle drie als Consultant Werving & Selectie de W&S trajecten oppakken. Tenslotte is Bart van Hoof bij Vinder als Talent Consultant verantwoordelijk voor talentontwikkeling.

Lotgerink licht de dienstverlening van Vinder kort toe: “Wij combineren kennis van de markt met ervaring in transformatie en verandering. Krachten bundelen om vraagstukken slagvaardig te benaderen en uiteindelijk op te lossen. Dat doen we met werving- & selectietrajecten, waar we vraag en aanbod samenbrengen door top professionals of zelfstandige specialisten te koppelen aan opdrachtgevers. Maar we doen het ook met talentontwikkeling, coaching en werk naar werk trajecten.”

Kernteam van Vinder

De rebranding zal volgens EIFFEL niet leiden tot veranderingen in het dienstenportfolio van Vinder, dat zich naar eigen zeggen onderscheidt in de markt door zijn unieke methodes en garanties op het afgesproken resultaat. Vinder zal blijven opereren vanuit het kantoor in Arnhem en volgens EIFFEL “het zorgvuldig opgebouwde netwerk ook onder de nieuwe naam maximaal benutten” en gebruik blijven maken van de “vakkennis, professionals en faciliteiten van EIFFEL”.

* TMA staat voor Talent Motivatie Analyse, een geïntegreerde systematiek voor selectie, ontwikkeling en beoordeling van medewerkers waarbij de ontwikkeling van talenten en competenties centraal staat.