Deloitte Consulting neemt Franse IT-consultant Cleversys over

27 mei 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft Cleversys overgenomen, een Frans IT-consultancybureau dat zich specialiseert in Oracle-diensten. Dertig Cleversys professionals maken de overstap naar Deloitte Frankrijk waar zij worden opgenomen in de Technology-divisie van Deloitte Consulting.

Cleversys is een IT-consultancybureau dat in 1989 werd opgericht in Parijs. Het bureau specialiseert zich in applicaties van Oracle, Qualiac en Cegid. Negen jaar na de oprichting sloot het bureau zich aan bij Kurt Salmon (destijds Kurt Salmon Associates), om in 2011, toen Kurt Salmon Associates fuseerde met Ineum Consulting, als onafhankelijke spin-off verder te gaan. Twee jaar later, in 2013, verkocht Kurt Salmon Cleversys aan Samsic, een van de grootste zakelijke dienstverleners in Frankrijk op het gebied van HR.

Afgelopen maand werd Cleversys overgenomen door Deloitte. Met de overname versterkt Deloitte zijn Franse Consulting-divisie, vooral op het gebied van cloud, Oracle, Qualiac en Cegid diensten. Door de overname zullen dertig Cleversys professionals worden opgenomen in de Technologie servicelijn van het Big Four kantoor, waarmee het totale personeelsbestand van deze afdeling stijgt naar zo’n 300 professionals. Didier Taupin, Managing Partner van Deloitte Consulting in Frankrijk, vertelt: “De toevoeging van Cleversys versterkt de expertise van onze ERP en Analytics teams binnen diverse functionele gebieden.”

Deloitte Consulting neemt Franse IT-consultant Cleversys over

Bertrand Jauffret, President van Cleversys, voegt toe: “We verwelkomen onze samensmelting met Deloitte Frankrijk. De deal markeert een grote stap voor onze klanten en werknemers, en stelt ons in staat onze diensten en oplossingen verder te ontwikkelen en in te zetten. Zo versterken wij onze positie in de markt.”

Deloitte is de grootste van de Big Four zakelijke dienstverleners in Frankrijk met een omzet van iets meer dan €1 miljard. KPMG volgt op de tweede plek met een totaal van €930 miljoen, terwijl EY op de derde plek staat met €855 miljoen. PwC loopt achterop in de Franse markt met een omzet van €730 miljoen. De top van de Franse management adviesmarkt wordt geschat op een waarde van €4,1 miljard.