Onno Bloemers leidt Insurance praktijk van Delta Capita Benelux

30 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Benelux praktijk van Delta Capita heeft het partnerteam versterkt met Onno Bloemers. Hij is afkomstig van Van Ameyde, waar hij zich als Managing Consultant onder meer bezig hield met de ontwikkeling van innovatieve business en IT concepten. Bloemers wordt verantwoordelijk van de consulting praktijk voor de verzekeringsmarkt in de Benelux.

Delta Capita is een onafhankelijk boetiek adviesbureau gespecialiseerd in het leveren van business en technology consultancy diensten binnen de financiële sector. Het bureau uit Amsterdam richt zich op adviesvraagstukken (Advisory), het aanbieden van (innovatieve) oplossingen voor de business (Solutions), het leveren van executie capaciteit voor het realiseren van strategische en tactische trajecten (Delivery) en het aanbieden van business proces out-/offshoring oplossingen voor specifieke kennisintensieve processen (Managed Services).

In 2012 maakte Delta Capita de overtocht van het Verenigd Koninkrijk – Delta Capita is in 2010 opgericht door drie ‘founding partners*’ – naar de Benelux, en sindsdien heeft het Nederlandse kantoor een groeiend track record weten op te bouwen bij organisaties in de bancaire sector. Naast Londen en Amsterdam heeft Delta Capita ook een vestiging in Singapore.

Onno Bloemers - Delta Capita

Voortbouwend op het succes binnen banking, heeft Delta Capita Benelux de ambitie gesteld om de dienstverlening uit te breiden naar de verzekeringsmarkt. Hiertoe heeft het bureau Onno Bloemers aangetrokken, een ervaren management consultant met meer dan 20 jaar werkervaring in de consulting- en verzekeringsbranche. “Met de komst van Onno verbreden we ons werkveld naar de verzekeringsbranche en verwachten we in de komende tijd onze footprint als toonaangevend adviesbureau in de financiële sector verder te vergroten,” aldus Tom Kastelein, Managing Partner van Delta Capita in ons land.

Onno Bloemers studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Na zijn militaire dienst werkte hij bij diverse consultancybedrijven, waaronder Accenture en Atos Consulting. De afgelopen twee jaar werkte hij bij verzekeraar Van Ameyde, waar hij in de rol van Managing Consultant klanten van het bedrijf van strategisch en operationeel advies voorzag. Daarnaast is Bloemers medeauteur van de serie whitepapers ‘Visie op Schade’, waarin de noodzaak voor vernieuwing bij verzekeraars centraal staat. Zijn expertise ligt bij vraagstukken op het gebied van strategie, innovatie, nieuwe business modellen en customer engagement.

“De verzekeringsbranche maakt zich op voor ingrijpende veranderingen. Tegelijkertijd is het speelveld er niet eenvoudiger op geworden – zowel toezichthouders als klanten stellen voortdurend hogere eisen. Vanuit Delta Capita willen we met onderscheidende proposities werken aan het vergroten van het verandervermogen van onze klanten. Zowel met vernieuwende concepten als in de vorm van gefocuste verbetertrajecten op bestaande processen en IT,” aldus Bloemers.

* De oprichters van Delta Capita zijn Joe Channer, Bimal Umeria and Petri Arola.