Yellowtail en EY verlengen Key Control Dashboard samenwerking

17 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen

Yellowtail en EY geven een vervolg aan hun samenwerking rondom het Key Control Dashboard, een oplossing waarmee organisaties meer grip kunnen krijgen op hun bedrijfsvoering. De twee adviesbureaus werken al sinds 2010 samen en hebben sindsdien zo’n dertig implementaties van het Key Control Dashboard bij (overheids)organisaties en financiële instellingen gerealiseerd.

Wet- en regelgeving zijn de laatste jaren sterk toegenomen, in het bijzonder binnen het financiële domein. Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar betere inzichten in financiële resultaten en tools voor het beheersen van de nieuwe wet- en regelgeving. Een aanpak en dashboardtool die organisaties helpt met het grip krijgen op de interne controle en risicomanagement processen is het Key Control Dashboard (KCD). De tool bundelt en ontsluit de benodigde informatie zoals KPI's, KRI's, interne controle resultaten en compliance en biedt zowel medewerkers als management realtime inzicht in de financiële resultaten en de voortgang van prestaties.

Het KCD bestaat uit vier samenhangende modules: procesbeheersing, projectmanagement, risicomanagement en audit. Deze vier modules bevatten rapportagemogelijkheden die de verschillende managementlagen én de Raad van Commissarissen inzicht in de voortgang van de activiteiten bieden. Dit helpt management, bestuur én toezichthouders risico’s te signaleren en tijdig bij te sturen. Daarnaast geeft het volwassenheidsmodel van KCD organisaties inzicht op welk niveau van in-control zij zich bevinden en welke stappen doorlopen moeten worden om de hoogste volwassenheid (‘organisatorische excellentie’) te bereiken.

Key Control Dashboard

Het Key Control Dashboard tool werd ontwikkeld door Yellowtail, een adviesbureau uit Hilversum met een team van zo’n 35 consultants en 40 ontwikkelaars. Een van de organisaties die al jarenlang gebruikmaakt van de tool – en met Yellowtail al langer samenwerkt op dit gebied – is EY, met bijna 3.800 werknemers een van de grootste accountancy- en adviesorganisaties van ons land. Samen hebben de partners een integrale aanpak ontwikkeld voor de implementatie van het KCD: EY zorgt voor de procesmatige kant en Yellowtail zorgt voor de technische kant van de implementatie.

Robert Harreman, partner van Yellowtail, licht de toegevoegde waarde van de tool toe: “Het Key Control Dashboard is bij uitstek geschikt om de materiële processen van organisaties te beheersen, te besturen en digitaal te borgen. Daarmee zijn excel-eilanden en versplinterde informatie binnen de organisatie verleden tijd.”

Voortbouwend op het succes van meer dan 30 implementaties in de afgelopen jaren – onder meer Provincie Utrecht en Gemeente Lelystad behoren tot de klantenkring – hebben Yellowtail en EY besloten hun samenwerking op het gebied van het KCD te verlengen. “We zijn blij dat we EY opnieuw als kennispartner aan ons hebben kunnen binden,” laat Harreman weten. Volgens de Yellowtail partner vormt de domeinkennis van EY en de kennis van Yellowtail op het gebied van in-control en processen een “krachtige combinatie” om organisaties meerwaarde te bieden als het gaat om professionalisering van de interne beheersing; zowel voor performancemanagement als risicobeheering.

Om de relevantie van de tool te waarborgen zal EY voor de publieke sector jaarlijks het Key Control Dashboard updaten zodat het volledig voldoet aan geldende wet- en regelgeving. Mohamed Bouker, partner bij EY, vult aan: “Ook vanuit EY kijken wij uit naar het vervolg van onze samenwerking met Yellowtail. Door de toenemende complexiteit van processen, de verdere ontwikkeling van onder andere big data en cybercrime én de sterke behoefte voor continuous control is het Key Control Dashboard een noodzakelijke asset voor iedere organisatie.”

Ondanks de samenwerking blijft het Key Control Dashboard een product van Yellowtail. Het Key Control Dashboard is een accountancy onafhankelijke tool – zo maken klanten van alle 'Big 4' accountancy organisaties gebruik van het dashboard.