KplusV versterkt zich met zes ondernemende adviseurs

12 april 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KplusV heeft zich begin deze maand versterkt met zes nieuwe collega's. Door de uitbreiding kan het adviesbureau zich optimaal richten op zijn missie, aldus managing partner Hendrik van der Meulen. “Wij zijn continu op zoek naar vernieuwende oplossingen die betekenisvol zijn voor maatschappij, economie en opdrachtgevers. De adviseurs die we nu hebben aangetrokken, dragen daaraan bij.”

Drie adviseurs treden in dienst bij KplusV, een organisatieadviesbureau met zo’n 90 professionals verspreid over kantoren in Arnhem en Amsterdam. Het betreft Reinout Evers (met sociale economie als aandachtsgebied), Lennard Nellestein (ecosystemen en publiek-private samenwerking) en Niels Ahsmann (duurzame economie en leefomgeving).

Evers maakt de overstap van het CAOP, waar hij zich in de rol van junior adviseur bezig hield met arbeidszaken binnen de sectoren overheid, onderwijs en zorg. Nellestein deed hiervoor ervaring op bij The Bridge, een dochteronderneming van Twynstra Gudde, en was de afgelopen twee jaar actief als ondernemer. Ahsmann komt rechtstreeks van de schoolbanken – hij studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Willem van de Kerkhof heeft zich als Adviseur en Business Developer verbonden aan KplusV. Hij heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven, als ondernemer en leidinggevende. Ruim tien jaar geleden stond hij aan de wieg van Creaforti Telecommunicatie. Deze leverancier van zakelijke telefonie is onder zijn vleugels uitgegroeid tot een klantgedreven bedrijf met vijftig medewerkers, dat meerdere prijzen heeft gewonnen*. “Ondanks dit alles begon het bij me te kriebelen. Ik wilde mijn praktijkervaring inzetten in een nieuwe omgeving, maar vooral ook verrijken. Het was een lastig besluit, omdat Creaforti zo'n mooi bedrijf is. Toch heb ik er na twaalf jaar voor gekozen mijn werk als algemeen directeur over te dragen", licht Van de Kerkhof zijn carrièreswitch toe.

Omdat hij graag mensen helpt, goed luistert en zowel strategisch als praktisch bezig is, besloot hij het adviesvak op te zoeken. Nadat Van de Kerkhof met diverse adviesbureaus in gesprek was gegaan, bleek er een duidelijke klik te zijn tussen hem en KplusV. “Ik kan hier samenwerken met vakmensen die op allerlei terreinen inhoudelijk sterk zijn en die andere dingen kunnen dan ik. Op deze manier kan ik veel leren en tegelijkertijd waarde toevoegen aan de kennis die al aanwezig is.”

Een andere doorslaggevende factor is de aanpak van KplusV, aldus Van de Kerkhof. “Voor mij is een goede adviseur iemand die niet alleen de juiste theorie presenteert aan de klant, maar hem vooral ook laat zien hoe hij het zelf kan doen. Dan is het handig om als adviseur ook de praktijk te hebben ervaren. Ik ken die andere kant van de tafel. En daarom spreekt de visie van KplusV me erg aan: mensen en mogelijkheden verbinden. Ondernemerschap is een mindset; dat laten we bij KplusV zien.”

Stagiairs
Daarnaast verwelkomde KplusV – dat afgelopen maand een nieuwe huisstijl lanceerde – begin april twee nieuwe stagiairs: Ruben Cardol en Dennis van der Wiel. Zowel Cardol als Van der Wiel gaan zich richten op onderzoek en het opdoen van praktijkervaring op het gebied van ondernemen, innoveren en groeien.

* Onder meer de KPN Allround Kampioen (award voor grootste zakelijke reseller) en de BDO Prestatie Award (beloning voor organisatiemodel en cultuur).