BDO begeleidt bikkels van de Bart de Graaff Foundation

18 maart 2016 Consultancy.nl

Accountancy- en consultancykantoor BDO is een samenwerking aangegaan met de Bart de Graaff Foundation. Als onderdeel van de partnership levert het bureau een financiële bijdrage, daarnaast gaan BDO adviseurs zowel financieel als startup advies geven aan de ‘bikkels’ verbonden aan de stichting.

De Bart de Graaff Foundation helpt jongeren (onder 35 jaar) die ondanks een lichamelijke beperking de ambitie hebben om hun eigen bedrijf te starten. De stichting wordt hierbij ondersteund door diverse organisaties en bedrijven, waaronder Aegon, omroep BNN, Hertz, Jaarbeurs en PostNL. Samen met de sponsoren en mentorbedrijven worden de ondernemers – bekend als ‘bikkels’ (Bart de Graaffs bijnaam was Bikkel) – gesteund middels coaching, promotie, (financieel) advies, ondersteuning bij het werven van sponsoren en al het andere dat nodig is om de projecten te laten slagen.

Per 1 januari dit jaar is het netwerk van mentorbedrijven uitgebreid met BDO, met zo’n 2.200 professionals een van de grotere zakelijk dienstverleners van ons land. Dit jaar gaan BDO medewerkers vier bikkels begeleiden, en volgend jaar wordt het aantal opgeschroefd naar vijf. Iedere Bikkel krijgt toegang tot een multidisciplinair team BDO-medewerkers (voor integraal advies), daarnaast steunt BDO de Bart de Graaff Foundation ook financieel zodat de ondernemers van een startkapitaal kunnen worden voorzien.

Van links naar rechts het BDO Fonds bestuur; Bram Cornelissen, Hans Lankhuijzen, Henk Smeenge, Ard Lucassen en Hanneke Mols.

Erwin Vroom, algemeen manager van de Bart de Graaff Foundation: “We zijn verheugd met de meerjarige samenwerking die we aangaan met BDO. Het stelt ons in staat om onze missie te volbrengen. Meer jonge mensen, vol ambities, te begeleiden bij het starten van hun eigen onderneming. Een groep die straks in staat is om ondanks hun beperking actief deel te nemen aan de maatschappij. Over BDO zegt hij: “Ze hebben een brede expertise in huis waardoor ze uitermate geschikt zijn om bikkels te begeleiden. Wij zijn dan ook ontzettend blij met deze samenwerking en willen de medewerkers van BDO alvast hartelijk danken voor de inzet!”

Voor BDO betekent de samenwerking een “volgende stap in de verankering van maatschappelijke betrokkenheid” binnen de organisatie, aldus het bedrijf. “Het gegeven dat BDO’ers hun eigen kennis en ervaring kunnen inzetten om een maatschappelijke bijdrage te leveren maakt de samenwerking waardevol. Op deze manier helpen we hen ambities te realiseren en kunnen zij uiteindelijk voorzien in hun eigen levensonderhoud.”

De samenwerking werd formeel afgetrapt tijdens een bijeenkomst op 8 januari in het kantoor van BDO in Utrecht. Diverse BDO adviseurs, waaronder Bram Cornelissen, Hans Lankhuijzen, Henk Smeenge, Ard Lucassen en Hanneke Mols, maakten kennis met de vier bikkels die de komende 12 maanden kunnen rekenen op begeleiding van BDO.

Nieuws

Meer nieuws over