Accenture Nederland start Oracle Business Group

12 februari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture Nederland heeft in samenwerking met Oracle Nederland de ‘Oracle Business Group’ gelanceerd. Deze maakt voor organisaties in ons land mogelijk om bij één partij geïntegreerde oplossingen aan te schaffen voor Oracle Cloud producten en de consulting- en IT-services van Accenture. Armand Malais, managing director bij Accenture spreekt van een “nieuwe mijlpaal” in hun strategie om klanten te helpen met digitale transformaties.

In april vorig jaar kondigde Accenture en Oracle al aan dat ze een wereldwijde alliantie waren aangegaan. Als onderdeel van de samenwerking kwamen de twee partners overeen om elkaars strategische doelstellingen te gaan ondersteunen en om samen te werken aan salestrajecten, projecten en kennisuitwisseling. Daarnaast was onderdeel van het partnership dat Accenture zogenaamde ‘Oracle Business Groups’ zou gaan lanceren – service lines die de kennis en expertise van Oracle producten en oplossingen onder een kap bundelt. Wereldwijd zijn inmiddels diverse Accenture Oracle Business Groups van start gegaan en per 1 februari beschikt ook de Nederlandse organisatie over zo’n praktijk.

“Voortbouwend op een inmiddels lang partnership en aantoonbaar trackrecord op het gebied van cloudoplossingen is dit initiatief een nieuwe mijlpaal in onze strategie om klanten te helpen in hun digitale transformatie. We zien meer en meer klanten een cloudroadmap ontwikkelen in hun ERP, HR en CRM domeinen. Vanuit de Accenture ‘cloud first’-aanpak speelt de Accenture Oracle Business Group optimaal in op die stijgende vraag”, zegt Armand Malais, managing director van de Oracle praktijk van Accenture voor de Benelux en Frankrijk.

De Accenture Oracle Business Group maakt het voor klanten eenvoudiger om de cloudoplossingen van Oracle aan te schaffen, sneller te implementeren en te voorzien van functionele aanvullingen. Zo biedt Accenture – als toevoeging op de Software as a Service (SAAS)-, Platform as a Service (PAAS)- en Infrastructure as a Service (IAAS)-producten van Oracle – een aantal industrie specifieke extensies voor onder andere de overheidsmarkt en financiële instellingen. Andere extra’s betreffen een aantal Accenture assets die het implementatietraject versimpelen en versnellen, waaronder het zogeheten Accenture Foundation Platform (AFPO) voor Oracle Cloud. Arno Nienhuis, Senior Director Alliances & Channels Oracle Benelux, voegt toe: “De Accenture Oracle Business Group is ideaal gepositioneerd om onze klanten te helpen de echte voordelen van cloud computing te realiseren.”

Afgelopen maand werd tevens bekend dat Oracle – om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar clouddiensten – een nieuw verkoopkantoor opent in Amserdam.