Joyce Steenveld Chief Operating Officer van SparkOptimus

04 februari 2016 Consultancy.nl

Joyce Steenveld is als Chief Operating Officer gestart bij consultancybureau SparkOptimus. Tot begin vorig jaar stond Steenveld als algemeen directeur onder meer aan het roer van Schoevers Groep, USG People en SecretaryPlus. Het afgelopen jaar richtte Steenveld Backbones.nl op, waar ze zich als zelfstandig specialist richtte op het gebied van werving & selectie, coaching en organisatieadvies. In haar nieuwe rol bij SparkOptimus stapt Steenveld in de wereld van digitale groei en transformaties.

Joyce Steenveld is een professional met ruime ervaring op het snijvlak van uitzenden, detacheren en werving & selectie en heeft een flink aantal directiejaren op de teller. Voordat zij in maart 2015 haar eigen onderneming Backbones.nl – een recruitment en management consultancybureau – opzette, werkte Steenveld bijna drieënhalf jaar als algemeen directeur voor Schoevers Groep. Daarvoor was zij bij USG People anderhalf jaar algemeen directeur van de werkmaatschappijen USG Juristen en USG Capacity en stond zeven jaar aan het hoofd van uitzend-, detacherings- en trainingsbureau Secretary Plus. Haar loopbaan in de uitzendbranche startte Steenveld bij Short Track Uitzendbureau als Intercedente en later als vestigingsmanager. Hierna maakte ze de overstap naar recruitment consultancy Smith Northon International en kwam vervolgens terecht bij Unique Uitzendbureau – eerst in de rol van district- en later als regiomanager.

Steenveld stuurde bij USG People onder meer de businesses aan die verantwoordelijk waren voor de bemiddeling van secretaresses en ander management ondersteunend personeel. Bij Secretary Plus was zij als statutair directeur P&L eindverantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering, de operationele processen en het neerzetten en verder uitbouwen van de opleiding- en trainingstak: De Secrerary Plus Academy. Tot slot richtte Steenveld zich – met het door haar in 2015 opgerichte werving & selectie-, coaching- en organisatieadviesbureau Backbones.nl – op het trainen, opleiden, adviseren en werven van secretaresses.

Begin dit jaar besloot Steenveld een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot ze zich aan bij SparkOptimus, een Amsterdams consultancybureau dat zich specialiseert in digitale groei en transformaties. Binnen het bureau is Steenveld aangesteld als Chief Operating Officer (COO) en zal zich in haar nieuwe rol vooral gaan richten op het leggen van het fundament voor verdere groei door het optimaliseren van processen en begeleiden van de expansie. SparkOptimus over hun nieuwe collega: “Mensen, marketing & innovatie zijn de rode draad geweest in haar carrière en zij stapt nu met veel plezier in de wereld van digitale groei en transformaties.” Zelf geeft Steenveld aan: “Bij SparkOptimus heb ik het voorrecht om binnen een innovatieve omgeving te mogen werken met jonge en zeer getalenteerde mensen. Het is geweldig om deel uit te maken van deze snelgroeiende organisatie met indrukwekkende en inspirerende klanten.”

Het team van SparkOptimus is de afgelopen periode flink uitgebreid naar circa veertig adviseurs. Naast Steenveld voegde het bureau begin dit jaar vier nieuwe professionals toe aan het team: Rob van der Feltz, Eline Ceelen, Laurens van Vloten Dissevelt en Luisa Eymer. In Q4 van vorig jaar was er sprake van zeven nieuwe aanwinsten: Katrien Meijdam, Rowin Meijerink, Britt Fellinger, Thijmen Kaster, Casper Fransz, Charlotte de Backker en Emilie Blauwhoff.

Nieuws

Meer nieuws over