Open Source specialist Unacle verder als Conclusion Xforce

21 januari 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Begin dit jaar is Unacle, dat sinds 2012 onderdeel uitmaakt van zakelijke dienstverlener Conclusion, verder gegaan onder de naam Conclusion Xforce. De werkmaatschappij van Conclusion, die zich specialiseert in Open Source technologieën, heeft ambitieuze plannen en zal zich onder meer richten op het vergroten van zijn leidende positie als Open Source kenniscentrum.

Drie jaar geleden nam Conclusion – met circa 1.800 medewerkers een van de grootste organisatieadvies- en ICT-bureaus van ons land – IT dienstverlener Unacle over. Unacle is een specialist in detachering, consultancy, managed services en training op het gebied van Linux, Unix en Middleware technologieën binnen Nederland. Circa 40 IT consultants maakten in 2013 de overstap naar Conclusion. Murat Kiran, concerndirecteur Conclusion zei destijds over de overname: “Het is de ambitie van Conclusion om een serieus alternatief te worden voor gevestigde IT namen in binnen- en buitenland. Met de overname van Unacle kunnen wij daar nu de specialismes op het gebied van Linux en Unix aan toevoegen. Zij zijn de nummer één in hun vakgebied en het maakt ons trots dat zij onder de vleugels van Conclusion verder gaan.”

In 2004, toen Unacle werd opgericht, lag de focus van het bureau vooral op Unix en Oracle technologie. In de afgelopen twaalf jaar is die focus echter verschoven, waardoor Unacle anno 2016 is verworden tot een kenniscentrum op het gebied van zowel van Unix, Linux en Nagios. Inmiddels, vier jaar later, heeft Conclusion besloten de Unacle praktijk naar de nieuwe naam Conclusion Xforce te rebranden. Conclusion Xforce is gespecialiseerd in Open Source technologieën, met als belangrijkste diensten Professional Services, Projecten en Consultancy en Cloud Solutions.

Marco Bosma, Directeur van Conclusion Xforce licht de ontwikkelingen en de visie van de organisatie toe: “Binnen Conclusion Xforce staan wij voor onze klanten klaar met een breed scala aan diensten. Hierbij steunen wij op onze kennis en ervaring maar uiteraard staat de samenwerking met de klant altijd centraal. Wij streven naar duurzame en langetermijn relaties waarbij wij garant staan voor maatwerk, commitment en eerlijkheid.” Conclusion Xforce heeft volgens Bosma ambitieuze plannen voor de toekomst: “Onze ambitie is om onze leidende positie als Open Source kenniscentrum te vergroten, maar dit alleen te doen door hetgeen ons allen drijft: techniek, een tevreden klant maar bovenal doen we wat we leuk vinden en waar we goed in zijn.”

Bosma wijst vervolgens op de aanwezige IT-expertise binnen de organisatie: “Wij hebben sinds onze oprichting in 2004 een schat aan kennis en ervaring opgebouwd van verschillende High End ICT-omgevingen. Kennis en ervaring die wij graag delen met organisaties in alle branches en segmenten, van de kleine MKB-er tot de multinational.” Daarbij ligt de focus volgens Bosma op het leveren van maatwerk: “Dankzij onze expertise en knowhow ontzorgen wij onze klanten en helpen wij met het creëren en onderhouden van een stabiele, betrouwbare ICT-omgeving. In onze werkwijze staan wij naast de klant en streven wij naar een gedeelde verantwoordelijkheid. Wij denken mee en kunnen ons in iedere klant verplaatsen. Samen komen wij tot een maatwerkoplossing die optimaal aansluit bij de vraagstukken van onze klanten.”