Atos wil activiteiten in Afrika verdubbelen in 5 jaar tijd

17 december 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Atos wil zijn activiteiten in Afrika meer dan verdubbelen in 5 jaar tijd, en daarmee het personeelsbestand uitbreiden van de huidige 2.000 naar 5.000 medewerkers. Dat heeft het ICT-adviesbureau bekendgemaakt tijdens COP21, de internationale klimaatconferentie die afgelopen week plaats vind in Parijs.

Wereldwijd heeft Atos circa 93.000 werknemers in 70+ landen, samen goed voor een omzet van €11 miljard. Ongeveer 2% van het personeelsbestand is momenteel werkzaam in Afrika, maar daar wil het bureau de komende jaren verandering in brengen. Afgelopen week, tijdens de internationale klimaatconferentie in Parijs, waar zo’n 50.000 vertegenwoordigers uit de hele wereld bijeen kwamen om de klimaatproblematiek te bespreken, kondigde Thierry Breton, de CEO van het bedrijf, forse groei plannen aan voor het continent, dat volgens velen de opvolger zal worden van de BRIC en emerging markets hype die nu iets aan het afzwakken is.

ATOS Afrika activiteiten verdubbelen

"Atos, dat al aanwezig is in Afrika met ruim 2.000 medewerkers, wil haar betrokkenheid met het continent vergroten, met als doel de organisatie in de regio tot 2020 uit te breiden tot 5.000 medewerkers. Onze ontwikkeling is gebaseerd op sterke partnerships met lokale organisaties, zoals overheden, bedrijven, scholen en universiteiten,” zegt Marianne Hewlett, CMO van Atos in Benelux & The Nordics.

Met de investering zegt Atos ook bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van het continent, daarmee geeft het bureau ook invulling aan haar MVO strategie. “Dit geeft ons de mogelijkheid om onze strategie te versterken en te voldoen aan de verwachtingen van onze stakeholders om digitale insluiting van Afrika op de lange termijn te stimuleren.”