Accenture betrekt voormalig hoofdkantoor van Facebook

04 december 2015 Consultancy.nl

Accenture heeft een nieuw kantoor betrokken in Ierland, het voormalige hoofdkantoor van social mediagigant Facebook. Het nieuwe Accenture kantoor bevindt zich in het zuidelijke havengebied van Dublin en biedt een aantal bijzondere voorzieningen, waaronder douches voor de leidinggevenden.

7 Hanover Quay, dat in 2014 voor een bedrag van €50 miljoen in handen kwam van Iers vastgoedfonds Iput, werd gebouwd in 2008. De afgelopen jaren was het kantoorpand de thuisbasis van internationale social media organisatie Facebook. Volgend op zijn sterke groei is Facebook het pand echter ontgroeid en is daarom verhuisd naar een aanzienlijk groter pand aan 4 Grand Canal Square.

7 Hanover Quay

Accenture heeft in lijn met zijn expansieplannen in Ierland – in februari kondigde de consultancy- en technologie organisatie aan zo’n 250 nieuwe professionals te willen toevoegen aan zijn Ierse activiteiten – besloten om extra kantoorruimte te leasen in het 7 Hanover Quay gebouw, dat zich bevindt aan de zuidelijke dokken van Dublin. Accenture leaset zeven verdiepingen van het gebouw, goed voor een totale oppervlakte van 66.300 m2, voor een gerapporteerd bedrag van €55 per vierkante meter. De €3,65 miljoen per jaar maakt dit leasecontract volgens Iput een van de grootste deals in de Ierse commerciële vastgoedmarkt.

Het gebouw is voor een totaal kostenplaatje van €5 miljoen aan de behoeften en eisen van Accenture aangepast, en beschikt over een Grade ‘A’ label ten aanzien van de impact op het milieu. Het gebouw is voorzien van balkons en terrassen op de hogere verdiepingen, douches voor leidinggevenden, veertig parkeerplekken voor fietsen en 52 parkeerplaatsen voor auto’s in de parkeergarage.

Wereldwijd telt Accenture meer dan 358.000 werknemers die klanten bedienen in 120 landen. In Ierland heeft het bureau zo’n 1.600 werknemers in dienst, die nu werken vanuit het kantoor aan Grand Canal Square. In mei 2015 werd Accenture Ierland benoemd tot een van de leidende werkgevers voor afgestudeerden in het land.

Accenture - Centre for Innovation in Dublin

Deel van het nieuwe kantoorpand zal worden gebruikt door Accenture’s nieuw opgerichte Centre for Innovation, waarvoor €25 miljoen aan investeringen is gereserveerd. Het Centre for Innovation focust zich hoofdzakelijk op het helpen van klanten bij het omarmen van nieuwe technologie en digitale ontwikkelingen. Het leasecontract heeft een loopduur van vijftien jaar, en is mede tot stand gekomen door advies van vastgoedmakelaars Savills en JLL.

Nieuws

Meer nieuws over