Neil Whittaker aangesteld als partner BearingPoint UK

18 december 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoint heeft zijn Financial Services praktijk in de UK onlangs uitgebreid met Neil Whittaker. Whittaker is onder meer afkomstig van Grant Thornton, waar hij ruim drie jaar Director was binnen de banken- en verzekerings adviestak. In zijn nieuwe rol bij BearingPoint zal hij zijn industrie- en consultancy-ervaring inzetten om BearingPoint’s financiële dienstverlening verder te ontwikkelen.

Neil Whittaker is een professional met meer dan dertig jaar ervaring binnen de adviesbranche, bankensector en het Britse leger. De afgelopen twee jaar werkte hij voor Grant Thornton, nadat hij eerder was overgekomen van de door het accountants- en advieskantoor overgenomen Financial Services tak van Navigant in de UK*. Alvorens hij bij Navigant terecht kwam werkte Whittaker als Director voor Accourt, een in Londen gevestigd consultancykantoor dat zich richt op het betalingendomein, en als Director van Ibe, een pan-europees adviesbureau gespecialiseerd in financial services. Zijn consultancyloopbaan begon in 2004 toen hij als Sales en Marketing Director bij EY werd aangesteld. Vervolgens was hij zo’n drieënhalf jaar werkzaam voor Hitachi Consulting, in zijn laatste rol als Vice President van de organisatie.

Bearingpoint

In de periode voordat zijn consultancycarrière startte, was Whittaker meer dan tien jaar werkzaam binnen de financiële en bankensector, waarvan zeven jaar bij Barclays Bank. Ook diende hij elf jaar in het Britse leger. Whittaker behaalde een MBA aan Cranfield University School of Management en een Post Graduate Diploma aan het Chartered Institute of Personnel and Development.

Onlangs besloot Whittaker een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij BearingPoint, met meer dan 3.400 professionals in twintig landen een van de grootste internationale management en technologie consultancybureaus ter wereld. Vanuit het BearingPoint kantoor in Londen en in zijn nieuwe rol als Partner, zal Whittaker zich richten op het uitbreiden van BearingPoint’s footprint binnen de banken-, verzekerings- en vermogensbeheer sectoren.

In een reactie laat Whittaker weten: “Ik ben verheugd mij als Partner binnen BearingPoint aan te sluiten bij een dynamisch, toekomstgericht en ambitieus team. In mijn nieuwe rol kan ik mijn industrie- en consultancy-ervaring inzetten om BearingPoint’s capaciteit binnen het financial services segment verder te ontwikkelen. Het zijn spannende tijden, en ik kijk er naar uit om samen te werken met mijn eigen en BearingPoint’s bestaande klanten, evenals het bouwen aan nieuwe klantrelaties.”

Neil Whittaker, Partner, James Rodger, Regional Leader for UK and Ireland

James Rodger, Regional Leader voor de UK en Ierland bij BearingPoint, geeft aan verheugd te zijn over de komst van Whittaker. “Neil is een leider met een ‘hands on aanpak’ – mede ontwikkeld tijdens zijn militaire loopbaan – en met commerciële ervaring, vanuit zijn leidende rollen binnen het financial services domein en de adviesbranche. Neil heeft een sterk trackrecord als het gaat om het leiden, stimuleren en motiveren van mensen en teams om strategie tot leven te wekken, veranderingen te implementeren en uitstekende bedrijfsresultaten te realiseren. Ik ben er van overtuigd dat Neil in zijn nieuwe rol zal groeien en onze prestaties binnen het financial services domein zal versterken.

* Als gevolg van de overname maakte zo’n 45 professionals de overstap naar Grant Thornton, waaronder drie nieuwe Partners en negen Directors.