Zeven bureaus aanwezig op DACT Treasury Beurs 2015

13 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vandaag vindt de DACT Treasury Beurs plaats in Hotel van Oranje te Noordwijk, hét evenement voor iedereen die werkzaam is in het vakgebied treasury. Zeven spelers uit de adviesbranche zijn aanwezig tijdens het evenement, waarvan vijf een inhoudelijke bijdrage leveren.

Elk jaar komen treasurers en andere (financiële) professionals samen tijdens de DACT Treasury Beurs om de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied onder de loep te nemen. Het programma bestaat uit een plenaire Masterclass en een serie van negen workshops. Nadat de Masterclass in voorgaande jaren verzorgd is door Arnoud Boot, Sweder van Wijnbergen, Rick van der Ploeg, Willem Vermeend en Kees Cools is dit jaar Mathijs Bouman uitgenodigd, een bevlogen spreker die de wereld van economie en financiële markten op begrijpelijke en lichtvoetige manier over het voetlicht brengt. Hij is onder meer bekend als vaste columnist van Het Financieele Dagblad, beurscommentator bij RTL-Z en door zijn optredens in De Wereld Draait Door, Eén Vandaag en andere actualiteitenprogramma’s.

Treasury Beurs 2015

De negen workshops worden verzorgd door diverse bedrijven, waaronder vijf adviesbureaus. André Frugte, Manager Risk & Control bij Orchard Finance Consultants, geeft samen met Roel van Bezooijen (Treasurer Fondsenbeheer) en Guy van Dijck (Sales Manager Sungard) inzicht in een complex traject bij Fondsenbeheer Nederland, dat ontstaan is als gevolg van de verzelfstandiging (per 1 juni 2015) van voormalig moederbedrijf Rabo Vastgoedgroep. Zanders (Job Wolters, Associate Director) en Boskalis (Bas Kolenburg, Senior Treasury Manager) gaan in een gezamenlijke workshop in op hoe de baggeraar zijn cash managementsystemen en –processen succesvol transformeerde, terwijl Vesteda (Niclas von der Thüsen, Group Treasurer) en KPMG (Frans Cleton, Associate Director) in hun sessie een overzicht presenteren van de belangrijkste alternatieve financieringsvormen op de markt.

Drie adviseurs van PwC – Michel van der Breggen, Jasper van Schijndel, Chris Demetrius – bekijken de effecten van wereldwijde belastingontwikkelingen op de treasury bedrijfsvoering, en tot slot geven Irene Janssen (Senior-Consultant bij Enigma Consulting) en Bart Rootliep (Managing Director Financial Logistics Large Corporates and Financial Institutions bij Rabobank) inzicht in de belangrijkste bevindingen van de Treasury Barometer 2015, een inmiddels jaarlijks onderzoek van de twee partijen naar strategische trends in het treasury domein.

Workshops tijdens DACT Treasury Beurs 2015

Naast Orchard Finance Consultants, Zanders, KPMG, PwC en Enigma Consulting zijn ook risicoadviseurs en herverzekeraars Aon en Marsh van de partij – zij morgen zich net als de overige vijf spelers een exposant noemen.

Tijdens de slotborrel zal Willem van Hanegem, oud topvoetballer, trainer en coach in geheel eigen stijl de trekking en prijsuitreiking van de loterij en alle andere door de exposanten georganiseerde loterijen verrichten.