BearingPoint opent kantoor in Timisoara, Roemenië

27 november 2015 Consultancy.nl

Consultancybureau BearingPoint heeft onlangs een nieuw kantoor geopend in Timisoara. Het is het derde kantoor voor het bureau in Roemenië, als gevolg van de economische groei in de regio, en met het doel om volgend jaar zijn Roemeense activiteiten met 40% te laten groeien. Vanuit een functioneel perspectief zal BearingPoint Roemenië klanten vooral gaan adviseren bij finance projecten en het opstellen van wettelijk verplichte rapportages.

Met meer dan 3.500 consultants is BearingPoint een van de grotere management en technologie-consultancybureaus ter wereld. In de afgelopen zes jaar heeft het bureau onder leiding van Peter Mockler – die momenteel aan zijn derde termijn als Global Managing Partner bezig is – een sterke groei doorgemaakt, van €441 miljoen omzet in 2009 (toen de EMEA praktijk zijn management buyout voltooide), naar ongeveer €560 miljoen omzet vorig jaar.

BearingPoint Timisoara – Romania

Het is negen jaar geleden dat BearingPoint toetrad tot de Roemeense markt en sindsdien heeft het bureau zijn footprint uitgebreid naar een team van meer van 250 consultants in Boekarest en Sibiu. Gesterkt door een versnelling van de groei in de afgelopen drie jaar – het personeelsbestand groeide jaarlijks met een percentage van maar liefst 40% - heeft het in Nederland gevestigde bureau besloten om een derde Roemeense stad aan zijn netwerk toe te voegen: Timisoara. De stad heeft een bevolking van meer dan 300.000 en is daarmee de op twee na grootste stad van het land.

Het kantoor in Timisoara zal voornamelijk worden gebruikt om klanten in de financiële dienstverlening te bedienen, waaronder banken, verzekeraars en toezichthouders. Vanuit een functioneel perspectief zal de focus vooral liggen op het adviseren bij finance projecten en het opstellen van wettelijk verplichte rapportages. BearingPoint is reeds begonnen met het werven van nieuwe consultants voor het kantoor, vertelt Marcel Nickler, Regional Leader voor Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Roemenië. “Het toetreden tot de Roemeense markt is een succes voor ons gebleken; we hebben er een sterk merk opgebouwd en zijn ‘employer-of-choice’ geworden. We streven ernaar om de meest getalenteerde consultants in Timisoara aan te nemen.”

Het nieuwe kantoor zal nauw samenwerken met andere BearingPoint landenorganisaties in de regio, waaronder Oekraïne (geopend in april 2013), Oostenrijk en Italië. Bovendien wordt samengewerkt met de Banking-, Capital Markets- (beide geleid door Robert Wagner) en Insurance (geleid door Matthias Höhne) sectorpraktijken. “Grenzen- en cultuur-overschrijdend management en teamwork is onderdeel van onze ‘one-firm’ agenda, en daarom volgen we deze filosofie ook op regionaal niveau”, licht Nickler toe.

Marcel Nickler, Christian Gurny, Robert Wagner, Matthias Hohne

De vooruitzichten voor de toekomst zijn rooskleurig, stelt Christian Gurny, Country Leader voor BearingPoint Roemenië. De Roemeense activiteiten realiseren nu een omzet van €10 miljoen, en voor 2016 wordt een groei van 40% voorzien.

Thought leadership in financiële dienstverlening
De afgelopen maanden heeft BearingPoint’s Financial Services praktijk meerdere onderzoeken uitgebracht. Een van de onderzoeken toont aan dat Islamitisch bankieren de komende jaren een waarde van $3 biljoen zal gaan aannemen. In een tweede rapport wordt ingegaan op het groeiende belang van samenwerking tussen banken en startups en een ander uitgebracht onderzoek beschrijft het belang van agile best practices in de verzekeringsbranche.

Nieuws

Meer nieuws over