Martijn Ollefers naar adviesbureau PetreConsultants

11 augustus 2015 Consultancy.nl

Martijn Ollefers heeft zich aangesloten bij het Belgische PetreConsultants. De nieuwe Senior Manager, gespecialiseerd in onder meer Digital en E-commerce, is afkomstig van marketingadviesbureau VODW, waar hij de afgelopen twee jaar werkzaam was binnen de Digital praktijk. Daarvoor deed Ollefers bijna acht jaar ervaring op bij Aegon in verschillende managementfuncties. 

Martijn Ollefers is een professional met ruime ervaring op het snijvlak van onder meer marketing, digitale media en e-commerce. Na in 2002 een Bachelor in Economie te hebben behaald – aan de NCOI Business School – begon hij zijn loopbaan als adviseur bij Winkelman en Van Hessen en werkte daarna twee jaar als Marketing & Sales manager bij attractiepark Duinrell.

Ollefers sloot zich vervolgens aan bij verzekeraar en pensioenuitvoerder Aegon, waar hij als Media Manager aan de slag ging. Ook besloot hij om verder te studeren en volgde opnieuw aan de NCOI Business School een MBA programma, dat hij in 2009 met succes afrondde. Met zijn MBA op zak groeide hij door binnen de organisatie en bekleedde binnen Aegon vervolgens de rollen van Manager Digital Media (voor Aegon Bank) en Operationeel Manager E-commerce (voor Aegon Nederland). Sinds zijn start bij Aegon legde Ollefers zich bovendien verder toe op het digitale domein*.

Zijn ruime expertise nam  Ollefers twee jaar geleden mee naar de adviesbranche, toen hij de overstap maakte naar marketingadviesbureau VODW. Binnen de digitale praktijk van het bureau – VODW Digital – werd Ollefers aangesteld als Senior Manager Digital Commerce. Na ruim twee jaar bij VODW besloot hij onlangs een nieuwe uitdaging aan te gaan bij het Belgische consultancybureau PetreConsultants, waar hij begin deze maand is gestart als Senior Manager en Expert lead Digital.

PetreConsultants biedt een scala van adviesdiensten aan, onder meer op het gebied van digitale transformaties, groeistrategie, CEX & innovatie, en Sales & Services Excellence. Daarbij richt het bureau zich voornamelijk op klanten uit de financiële dienstverlening, de FMCG-sector en energie- en nutsbedrijven. PetreConsultants werd opgericht in 2008 door voormalig VODW consultant Friedrich Pétré, die met zijn eigen bureau een Belgische versie van VODW voor ogen had. Het consultancykantoor uit Brussel werkt in verschillende opdrachten in de Benelux nauw samen met VODW.

Ollefers gaat zich in zijn nieuwe rol richten op de verdere uitbouw van PetreConsultants in België, waarbij zijn focus zal liggen op het gebied van digitale strategie, E-commerce en online organisatiestructuren.

* Martijn Ollefers specialiseerde zich de afgelopen jaren op het snijvlak van marketing en digital, door programma’s te volgen aan diverse business schools, waaronder RSM Erasmus University (Corporate Branding), Harvard Business School (Digital Marketing) en Wharton Business School (Marketing Metrics).

Nieuws

Meer nieuws over