Rob van der Steen Director Industrial Excellence bij PDM

11 november 2015 Consultancy.nl

Rob van der Steen is onlangs aangesteld als Director Industrial Excellence bij PDM Group. De afgelopen twee jaar was Van der Steen als Senior Manager actief bij Hitachi Consulting en in de jaren hiervoor was hij als Senior Business Associate werkzaam bij Gwynt. In zijn nieuwe rol wordt hij samen met de twee overige Directors verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van het engineering- en implementatiebureau uit Maastricht, met een focus op Industrial Excellence: het verbeteren van het rendement van kapitaalintensieve productiebedrijven.

Rob van der Steen is een ervaren professional met expertise op het snijvlak van strategie-executie, change management en operational excellence. De afgelopen jaren gaf Van der Steen als consultant, programma- en interim manager leiding aan grote (inter)nationale teams binnen uiteenlopende sectoren waaronder FMCG, automotive, farmacie, chemie, life-sciences, bouw, luchtvaart, telecom, energie, nuts, afvalmanagement en bij industriële organisaties.

De afgelopen twee jaar was Van der Steen werkzaam bij Hitachi Consulting (het voormalige
Celerant Consulting*), waar hij de functie van Senior Manager vervulde. Daarvoor werkte hij zo’n drie jaar als Senior Business Associate bij Gwynt, een adviesbureau uit Noord-Brabant gespecialiseerd in organisatieverandering. In de periode daarvoor was Van der Steen ruim drieënhalf jaar project manager bij Celerant Consulting en zo’n tweeënhalf jaar project manager bij KPMG Consulting met een focus op strategie- en supply chain management.

Rob van der Steen, PDM

Onlangs was het tijd voor een nieuwe uitdaging en sloot Van der Steen zich aan bij PDM Group, een engineering, verander- en implementatiebureau uit Maastricht. PDM heeft voor de komende jaren ingezet op verdere groei en professionalisering. Om dit proces vorm te geven en in goede banen te leiden is Van der Steen aangetrokken als Director Industrial Excellence.

PDM Group, dat zo’n 150 professionals telt, levert diensten gericht op het verbeteren van het rendement van kapitaalintensieve productiebedrijven. De focus van het familiebedrijf – dat inmiddels ruim 40 jaar bestaat – ligt op het realiseren van Operational Excellence bij klanten en op het sluiten van langlopende partnerships. De klantenkring bestaat onder meer uit industriële spelers als ASML, DAF, Total, GDF, Sabic, BASF en Philips. Naast het hoofdkantoor in Maastricht heeft PDM ook kantoren in Antwerpen, Rotterdam en Eindhoven.

* Celerant Consulting werd in januari 2013 ingelijfd door Hitachi Consulting.

Nieuws

Meer nieuws over