QNH Consulting begeleidt chipfabrikant NXP naar cloud

06 november 2015 Consultancy.nl

NXP heeft de afgelopen maanden een deel van zijn processen en infrastructuur naar de cloud verhuisd. De chipfabrikant werd daarbij ondersteund door QNH Consulting.

Aanleiding voor NXP om van cloud computing gebruik te maken was de sterke behoefte aan flexibiliteit en schaalbaarheid. Engineers binnen NXP zijn dagelijks bezig met het simuleren, verifiëren en testen van nieuwe chips en gebruiken daarvoor vele CPU-uren aan rekencapaciteit. Na een zorgvuldige afweging besloot NXP naast haar bestaande datacenters een cloud-oplossing te bieden.

NXP modern

De chipfabrikant schakelde vervolgens QNH Consulting in om hen te adviseren en te ondersteunen tijdens het implementatietraject. Het IT-bureau begeleidde onder meer de ontwikkeling van de blueprint, de migratie van data naar de nieuwe omgeving en was betrokken bij de uitrol van de nieuwe manier van werken naar medewerkers. Na de ontwikkeling moest de dienst ook operationeel gemaakt worden als IaaS-platform en worden geïntegreerd met de serviceprocessen van NXP – QNH heeft tijdens dit traject de beheerprocessen ingericht.

De nieuwe op Amazon gebaseerde cloud-infrastructuur biedt ruim 6.000 R&D engineers wereldwijd de mogelijkheid om complexe berekeningen in de cloud uit te voeren. “Wij zijn nu in staat om de cloud bij onze engineers als service aan te bieden,” aldus Henk van den Elsen, Programmamanager bij NXP.

Over de samenwerking met QNH zegt hij: “De prettige samenwerking in combinatie met de kennis en expertise van QNH heeft dit project tot een goed einde gebracht. Ik ben erg blij met dit partnership, waarin we samen een mooi resultaat hebben neergezet. Nu kunnen wij een service aanbieden die past binnen ons gehele serviceportfolio.”

Marc Maas, cloud consultant bij QNH: “Kennis en expertise van de Cloud zijn nodig om een dergelijk traject goed af te ronden. In de praktijk zie ik dat er bij veel organisaties nog uitdagingen én kansen liggen op het gebied van de Cloud. Een gebrek aan kennis kan uiteindelijk voor onnodige complicaties zorgen. NXP wilde optimaal gebruikmaken van de eigen expertise en onze onafhankelijke kennis op het gebied van de Cloud. Daarom zijn wij ingeschakeld als cloud-partner tijdens de implementatie. Wij hebben NXP met veel plezier geholpen met hun stap naar de xloud en de prettige samenwerking en het snelle schakelen heeft uiteindelijk gezorgd voor een resultaat waar beide partijen trots op zijn.”

QNH Consulting begeleidt NXP

NXP maakt regelmatig gebruik van de diensten van QNH Consulting. Het ICT-bureau uit Amsterdam Zuid-Oost is preferred supplier van NXP en adviseert de chipfabrikant ook bij thema’s als mobile device management, business intelligence, business analytics, supplier- en contractmanagement en demand- en supplymanagement.

Nieuws