Startup incubator 15KM haalt expertise EY aan boord

20 oktober 2015 Consultancy.nl

Accountants- en advieskantoor EY heeft een partnership afgesloten met startup incubator 15KM. Met zijn nieuwste partner verwacht 15KM een impuls te geven aan zijn dienstverlening gericht op starters en snelgroeiende jonge bedrijven. “Met EY als sterke partner denkt 15KM nog meer energie toe te voegen aan haar formule om innovatieve, kansrijke business producten en diensten succesvol naar de markt te brengen”, licht Bas Douma, partner en eigenaar van 15KM, toe.

Voor een succesvolle start en doorgroei van het eigen bedrijf is het voor ondernemers meer dan ooit essentieel om snel toegang te hebben tot relevante kennis, ervaring en een uitgebreid netwerk. Zeker in de opstartfase van een bedrijf is dat cruciaal. Diverse startup ‘incubators’ en ‘accelerators’ spelen in op deze behoefte door een platform te creëren voor kennisdeling en ondersteunende diensten, dat wordt bijgestaan door een community van experts.

15 KM

15KM is een van de incubators van dit type in Nederland. Het platform biedt ondernemers onder andere toegang tot (start)kapitaal, werkruimte, een programma voor het snel en gedegen opzetten van hun business, hulp bij de marktintroductie en zelfs met het verkrijgen van eerste klanten. “Wij bieden de ondernemers een gedegen pakket waar je als starter snel en goed een bedrijf mee kunt opbouwen”, aldus Bas Douma, partner en eigenaar van 15KM. Het bedrijf onderscheidt zichzelf van andere incubators door zijn focus op “ervaren starters”. Douma voegt toe: “Dit doen we alleen bij speciaal geselecteerde bedrijven. De lat ligt hoog, maar als wij een ondernemer aan ons binden dan is de kans van slagen groot.”

Om zijn dienstverlening voor ondernemers verder te verbeteren heeft 15KM een partnership afgesloten met EY, met meer dan 190.000 medewerkers wereldwijd (en 3.500 in Nederland) verspreid over 150 kantoren een van de grootste accounting- en advieskantoren ter wereld. Als onderdeel van het partnership zal EY bij 15KM spreekuur houden voor startende en doorgroeiende ondernemers. Het spreekuur wordt verzorgd door Wil Flikweert, partner bij EY en Lars van der Hoorn, senior financieel specialist bij EY. Daarnaast zullen EY en 15KM regelmatig workshops voor ondernemers organiseren. “Met EY als sterke partner denkt 15KM nog meer energie toe te voegen aan haar formule om innovatieve, kansrijke business producten en diensten succesvol naar de markt te brengen”, zegt Douma.

Bas Douma 15KM, Wil Flikweert EY

EY brengt het partnerschap met 15KM onder bij haar programma EYnovation, zijn propositie gericht op ondernemers en snel groeiende bedrijven. Flikweert: “EY ziet het belang in van het ondersteunen van startende ondernemers. Wij hebben een speciale propositie die past bij deze doelgroep, EYnovation. Via een vaste contactpersoon wordt de ondernemer gekoppeld aan de juiste personen met relevante kennis in ons netwerk. EYnovation bestaat uit verschillende programmaonderdelen die de ondernemers ondersteunen in hun groei naar marktleiderschap.”

Naast EY zijn ook De Baak, De Clercq Advocaten-Notarissen en Enviu partners van 15KM.

Nieuws

Meer nieuws over