Bain & Co. partner Amir Nahai CEO F&B bij AccorHotels

16 oktober 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

AccorHotels heeft Bain & Company partner Amir Nahai benoemd tot zijn nieuwe CEO voor de Food & Beverage afdeling. Nahai, die 16 jaar voor Bain heeft gewerkt, wordt verantwoordelijk voor het reorganiseren van de afdeling die voedsel en drank serveert in de meer dan 3.700 hotels wereldwijd. De reorganisatie is onderdeel van een grotere strategische heroriëntatie om de groei van de hotelketen te versnellen.

Amir Nahai is in de Verenigde Staten geboren, en is afgestudeerd aan Dartmouth College. Na zijn studie trad hij in dienst bij Bain & Company, een van ’s werelds meest prestigieuze consultancybureaus. De afgelopen 16 jaar ondersteunde Nahai verschillende klanten van Bain in de hospitality, gaming, media/entertainment en technologie sectoren. Hij was onder andere actief in de VS (Boston, New York en Los Angeles), Azië (Singapore, Thailand, India en China) en Europa (Parijs en Londen). Nahai is tevens in het bezit van een MBA, behaald aan de Tuck School of Business in Dartmouth.

AccorHotels

Per 1 september 2015 heeft Nahai besloten om zijn partner functie bij Bain & Company in te ruilen voor de rol van CEO Food & Beverage van AccorHotels, een van de grootste hotelketens ter wereld. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de wereldwijde food & beverage activiteiten van de hotelketen, waarbij hij nauw samenwerkt met de lokale CEOs en de Global Marketing teams. Zijn belangrijkste taak wordt om Accor’s F&B-strategie te herdefiniëren en het implementeren van nieuwe F&B concepten. Nahai wordt onderdeel van de Executive Committee van de hotelgroep.

Voor ingewijden komt de aanstelling van de voormalig Bain-consultant niet als een verrassing. Accor, met zijn 3.700 hotels wereldwijd variërend van het luxe Sofitel tot budgetmerk Ibis, ondergaat momenteel een drie jaar durende reorganisatie die in 2013 werd gestart door topman Sebastien Bazin. De CEO maakte onlangs kenbaar dat de volgende stap in de reorganisatie zich zal focussen op het benutten van het groeipotentieel van de Food & Beverage business unit, dat in 2014 ongeveer 25% van de groepsomzet voor zijn rekening nam. “Het strategisch uitdenken van ons aanbod op het gebied van food en beverage is een van onze prioriteiten in ons streven om de transformatie van AccorHotels tot een succes te maken”, aldus Bazin.

Amir Nahai, CEO of F&B business - Sebastien Bazin, CEO of AccorHotels

Nahai is vanuit zijn partnerrol bij Bain in de afgelopen jaren meerdere keren betrokken geweest bij strategische vraagstukken van Accor, en zijn benoeming volgt dan ook op een succesvolle samenwerking tussen de twee. Bazin reflecteert: “in zijn voorgaande rollen heeft Amir zich samen met ons actief ingezet om de juiste diagnose te trekken, en ik ben zeer verheugd dat hij zich bij ons heeft aangesloten om de implementatie van onze nieuwe F&B strategie te versnellen.”

Bazin voegt nog toe: “Amir’s internationale ervaring en zijn diepgaande kennis van het hotel-restaurant landschap zullen van grote waarde zijn voor onze teams bij het uitrollen van onze strategie, evenals bij het positioneren van ons cateringaanbod als een differentiërende factor voor onze klanten, partners en werknemers.”