Communicatieadviseur Tom Kolsters naar Kerk in Actie

16 oktober 2015 Consultancy.nl

Tom Kolsters is onlangs aan de slag gegaan als gemeenteadviseur bij Kerk in Actie, een samenwerkingsverband tussen Protestantse kerken. Kolsters is afkomstig van Conclusion werkmaatschappij Conclusion Communication, waar hij ruim tweeënhalf jaar werkte als Communicatie Consultant. In die functie werd hij de afgelopen jaren in diverse interimrollen ingezet, onder meer bij pensioenuitvoerder APG en bij de Provincie Zuid-Holland.

Tom Kolsters is een communicatieprofessional met ruim negen jaar ervaring als adviseur. Na zijn studie aan de Hogeschool Rotterdam ging hij als Communicatieadviseur aan het werk bij het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI). Het CMI is onderdeel van de Hogeschool Rotterdam en biedt naast vijf opleidingstakken ook een verzameling aan onderzoeks- en adviesdiensten aan klanten. Kolsters werkte binnen het CMI ongeveer drieënhalf jaar als Junior Communicatieadviseur aan verschillende marketing- en interne communicatieopdrachten. Hierna volgden drie jaar als Medior Communicatieadviseur – ditmaal in het Instituut voor Commercieel Management binnen de Hogeschool Rotterdam. Kolsters ondersteunde onder andere bij de uitvoering van communicatieplannen en leverde advies bij een cultuurveranderingsproject.

Tom Kolsters Kerk in Actie

In 2013 verliet Kolsters het CMI om als Communicatie Consultant aan de slag te gaan bij Conclusion Communication, een van de werkmaatschappijen van zakelijk dienstverlener Conclusion. Bij Conclusion Communication, dat zich specialiseert in omgevingscommunicatie en projectcommunicatie, werd Kolsters in diverse interim rollen ingezet bij diverse organisaties. Zo werkte hij onder meer een half jaar bij pensioenuitvoerder APG, waar hij als communicatieadviseur ad interim verandercommunicatie-advies leverde aan de afdeling Rechtenbeheer. Ook werkte hij vanuit Conclusion Communication bijna twee jaar voor de provincie Zuid-Holland waar hij binnen de Dienst Beheer Infrastructuur verantwoordelijk was voor de interne communicatie.

Onlangs besloot Kolsters een nieuwe uitdaging aan te gaan en maakte de overstap naar Kerk in Actie*, een samenwerkingsverband tussen tien Protestantse kerkelijke en interkerkelijke hulporganisaties. Zij hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk meer dan 1500 hulpprojecten in Nederland en wereldwijd te ondersteunen. De goede doelenorganisatie is in 60 landen actief en de werkzaamheden worden verricht door zo’n 400 medewerkers. Kolsters is als gemeenteadviseur aan de slag gegaan.

* Kerk in Actie was in 2014 een van de kanshebbers voor De Transparant Prijs van PwC. Dit jaar maakten twaalf sociale en goede doelenorganisaties kans op de felbegeerde prijs, die uiteindelijk is gewonnen door Plan Nederland.

Nieuws

Meer nieuws over