CPI, ITDS en Zanders partner van Risk in Finance event

29 september 2015 Consultancy.nl

Op 12 oktober 2015 vindt het Risk in Finance congres plaats op Nyenrode Business Universiteit. Adviesbureaus CPI, ITDS en Zanders hebben zich als partner aan het evenement voor financieel professionals verbonden. Vertegenwoordigers van de drie bureaus zullen bovendien inhoudelijke bijdragen leveren aan het programma.

“Een financiële sector zonder risico’s is een illusie”, stellen de organisatoren van het evenement Risk in Finance. “Risico nemen hoort bij het vak maar dan wel graag op verantwoordelijke wijze.” De crisis heeft gezorgd voor de komst van nieuwe regelgeving, die veel nadruk legt op zaken als governance, risk management en compliance, en risico’s moeten steeds meer inzichtelijk worden gemaakt. En voor de komende jaren wordt verwacht dat risicomanagement snel verder zal professionaliseren, zeker in de financiële sector.

Om professionals uit de financiële sector bij te praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van risk management, organiseert op 12 oktober vakblad en communicatiebureau voor de financiële sector Banking Review op de Nyenrode Business Universiteit het evenement Risk in Finance. Het evenement is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij banken, verzekeraars en fondsen. Tijdens een dagvullend programma komen verschillende sprekers van onder andere De Nederlandsche Bank (DNB), ING, de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en PGGM aan het woord over risico’s in bijvoorbeeld data, gedrag en cultuur.

Risk in Finance

Naast partners en sprekers uit de financiële wereld is ook de adviesbranche op het congres vertegenwoordigd. Michiel Bouwman, partner bij ITDS Business Consultantseen adviesbureau gespecialiseerd in de verzekeringsbranche – levert samen met Cindy Meijer, strategic analist bij Aegon, een inhoudelijke bijdrage over de succesvolle implementatie van ERB (Eigen Risico Beoordeling) binnen alle afdelingen van de verzekeraar. In een parallel daaraan lopende rondetafelsessie nemen Charlotte Beekenkamp en Jeannette Franken deelnemers mee in een discussie over nieuwe proactieve managementbenaderingen van niet-financiële risico’s. Beide sessieleiders zijn verbonden aan CPI, een internationaal adviesbureau dat zich specialiseert op het gebied van governance, finance en risk management met vestigingen in Nederland, China en Singapore. Beekenkamp als Associate Partner, en Franken als Partner.

In een break-out-sessie later op de dag gaat Gerbert van Grootheest, Partner bij Zanders, het gesprek met de deelnemers aan over ‘non-maturity deposits’ en de risico’s die komen kijken bij het gebruiken van variabel consumenten spaargeld als financieringskapitaal. Zanders is een adviesbureau dat corporates, financiële instellingen en organisaties in de publieke sector adviseert op het gebied van treasury, risk en finance.

Michiel Bouwman, Charlotte Beekenkamp, Jeannette Franken en Gerbert van Grootheest

Voor het Risk in Finance congres zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via de website van het event. 

Nieuws