Omzet van Aon Nederland daalt licht naar 243 miljoen

18 september 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aon Nederland heeft het afgelopen boekjaar de omzet licht zien dalen tot 243 miljoen.

In 2008 boekte Aon in ons land een omzet van €218 miljoen. Als gevolg van de crisisjaren daalde de omzet in de twee daaropvolgende jaren met in totaal €10 miljoen. Vanaf 2011 heeft de adviseur in risicomanagement, human resources en (her)verzekeringen de weg omhoog weer gevonden. In 2011 steeg de omzet fors naar €233 miljoen – hoewel de toename met name het gevolg was van de integratie van Hewitt Associates – en zowel in 2012 als in 2013 zag Aon zijn omzet stijgen.

In het afgelopen boekjaar kampte Aon met een lichte daling in de inkomsten, met 1% naar €243 miljoen. De nettowinst daalde met €5 miljoen naar iets meer dan €26 miljoen, gerealiseerd door nagenoeg hetzelfde aantal medewerkers.

Omzetontwikkeling van Aon Nederland

Aon Hewitt, het bedrijfsonderdeel dat zich bezighoudt met human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing zag de omzet licht dalen. Pascal Hogenboom, CEO van Aon Hewitt: “Pensioenfondsen consolideren steeds meer waardoor het aantal klanten afneemt. Daarnaast speelt de omschakeling van provisie naar fee een rol in de omzet van Aon Hewitt.”

De omzet van het bedrijfsonderdeel Aon Risk Solutions (ARS) is nagenoeg gelijk gebleven. Wel is er meer nieuwe business gerealiseerd dan vorig jaar. Marc van Nuland, CEO van ARS: “Dankzij de groei binnen de afdelingen Affinity en Health & Benefits was ARS in staat de omzet gelijk te houden.”

Over de vooruitzichten voor het komende boekjaar en de toekomst is Lex Geerdes, topman van Aon Nederland, positief: “Ik ben ervan overtuigd dat er gezien ons team, de know how en innovatie van Aon voldoende groeikansen zijn. Deze kansen moeten we samen pakken in een goede samenwerking tussen Aon Benfield, Aon Hewitt en Aon Risk Solutions. Dit jaar zal meer dan ooit in het teken staan van maximale service aan onze klanten en tegelijkertijd verder investeren in groei van onze omzet.”

Wereldwijd heeft Aon bijna zeventigduizend werknemers in ruim honderdtwintig landen.