Capgemini executive Frans v/d Hurk in bestuur AFM

11 september 2015 Consultancy.nl

Capgemini Executive Frans van den Hurk zal per 1 oktober toetreden tot het bestuur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Van den Hurk bekleedde de afgelopen twintig jaar diverse management functies binnen Capgemini. Zijn ruime expertise, in onder meer IT- Service Management en Outsourcing, zal hij meenemen in zijn nieuwe rol als Chief Operating Officer (COO) – een functie die nog niet eerder bestond bij AFM.

Frans van den Hurk is een ervaren professional en sinds 1996 werkzaam bij Capgemini, waar hij meerdere managementfuncties bekleedde, onder meer binnen de Public Sector afdeling van de ICT dienstverlener. Sinds 2011 vervult Van den Hurk de rol van CEO Infrastructure Services Central Europe en is hij verantwoordelijk voor infrastructure transformation services en infrastructure outsourcing activiteiten van Capgemini in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Bovendien was hij de afgelopen twee jaar sales directeur voor de outsourcing-tak van Capgemini in de Benelux.

Frans van den Hurk - AFM

Per 1 oktober zal Frans van den Hurk als nieuwe COO toetreden tot de Raad van Bestuur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Deze bestuursfunctie is nieuw voor de AFM, maar is nu toegevoegd omdat ontwikkelingen in de financiële sector – internationalisering van toezicht, en verdere digitalisering en technologische ontwikkelingen – vragen om een versterking van de bedrijfsvoering van de toezichthouder. “Door de verdere digitalisering en technologische ontwikkelingen worden risico's complexer. Toezicht wordt daarmee meer data-gedreven. Dit heeft ook gevolgen voor de wijze waarop de eigen bedrijfsvoering van de AFM is georganiseerd”, stelt Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM, over het toevoegen van de nieuwe portefeuille.

Van den Hurk wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de centrale aansturing van de bedrijfsvoering. Daarbij wordt hij bestuurslid zonder statutaire bestuursverantwoordelijkheid voor het toezicht. Met de recente benoeming van AFM-bestuurslid Femke de Vries, afkomstig van De Nederlandsche Bank, en de aanstaande benoeming van Van den Hurk, is per 1 oktober het bestuur van de AFM compleet. Van Vroonhoven: “Met deze benoeming komt het bestuur op volle sterkte om de noodzakelijke verdere ontwikkeling van de AFM aan te sturen. Frans van den Hurk heeft voor de AFM zeer nuttige ervaring met het leidinggeven aan professionele organisaties in internationale context en het continu professionaliseren daarvan in sterk veranderende omstandigheden. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij een goede bijdrage zal leveren aan de verdere optimalisering van onze bedrijfsvoering.”

Nieuws

Meer nieuws over