Deloitte verdedigt titel in Race of the Classics for YPs

11 september 2015 Consultancy.nl

Van 13 tot 18 oktober neemt een team van Young Professionals van Deloitte opnieuw deel aan de Race of the Classics for Young Professionals. In de editie van 2014 van de jaarlijkse zeilwedstrijd scoorde de Deloitte bemanning de meeste punten. In 2015 verdedigen zij de titel tegen 23 andere bedrijven, waaronder ook branchegenoten Accenture en PwC.

In 1989 besloten twee studenten van de Amsterdamse Academie om een zeilrace te organiseren, waarbij studenten het tegen elkaar opnemen op traditionele zeilschepen onder leiding van ervaren schippers. Race of the Classics bleek een groot succes en is blijven bestaan en steeds meer uitgegroeid tot een professioneel evenement. Sinds 2006 wordt er namelijk ook jaarlijks een editie georganiseerd voor Young Professionals uit het Nederlandse bedrijfsleven, waar jaarlijks ruim 680 talenten van een selectie van bedrijven aan deelnemen. De wedstrijd brengt hen langs de havens van Rotterdam, Den Helder, IJmuiden en Amsterdam, Brugge en Ipswich.

Race of the Classics

In de editie van 2014 debuteerde Big Four kantoor Deloitte in de Race of the Classics met een team van gedreven Young Professionals – en met succes. Het bleek een lastige week om te zeilen, waardoor de race helaas halverwege moest worden afgelast. Tot op dat moment had debutant Deloitte echter de meeste punten verzamelt, en werd bij terugkomst beloond met de felbegeerde eerste prijs. Volgens eigen zeggen heeft het team van Deloitte vooral goed gescoord door de soepele samenwerking en juiste samenstelling van het team. “We hebben bewust gekozen voor collega’s uit alle windrichtingen met allemaal een andere bagage aan ervaringen op zak. Daarmee hadden we een team samengesteld van toptalenten in vrijwel alle disciplines”, aldus Deloitte Consultant, Lisa Kroes.

In de aankomende editie vaart Deloitte opnieuw mee in de race met een gecombineerd team vanuit Consulting en Tax. Zij verdedigen de titel tegen een verzameling van 23 andere nationale en internationale organisaties, waaronder ook veel klanten van Deloitte. De complete lijst met deelnemers bestaat uit ABN AMRO, Ampelmann, Damen, De Brauw, Deloitte, Delta Lloyd, Ministerie van Economische Zaken, Fokker, Freshfields, FrieslandCampina, Heerema, Heineken, ING, Ministerie van Defensie, KPN, Microsoft, Philips, PostNL, Randstad, Shell en Unilever, evenals uitdagers uit de adviesbranche afkomstig van Accenture en PwC. De nummers twee en drie van vorig jaar, Jonge Specialisten en Rabobank, nemen dit jaar niet deel.

Deloitte - In hetzelfde schuitje zitten

Deloitte zal dit jaar met het zeilschip De Stortemelk aan de race deelnemen. Het team bestaat uit 22 jonge Deloitte-professionals, en hun motto luidt: “Als we in hetzelfde schuitje zitten, laat het dan een schip zijn”. Zij bundelen de krachten om zo goed mogelijk met elkaar samen te werken. Het Deloitte-team bestaat uit: Berend Meijer, Floris Jansen, Frans Kortekaas, Helmi Snoek, Jan Jouke Melchers, Jessica Bettink, Jordy Nederhand, Kenneth van Wanrooij, Laurens Nolet, Laurien Overakker, Lisa Kroes, Lisette Vernooij, Manouck Veenman, Marie Oudemans, Mark Meijerink, Max Guldemond, Robert Bok, Roderick Kuitert, Saskia Bot, Simone van Dooren, Wouter Hermanides en Yu Lin Rombout.

De Race of the Classics is er niet alleen voor Young Professionals, maar ook voor het behoud van de Nederlandse klassieke zeilvloot. Omdat dit jaar de tiende editie is, zal er een Lustrum Award worden uitgereikt. Het team dat het meest succesvol is in het creëren van een ‘buzz’ rondom de klassieke zeilvloot en deze tiende editie, verdient voor zijn schip de ‘Lustrum Award’ van €1.000 én zekerstelling van deelname aan de ‘Rees’ (zoals deze ook wel bekend staat) van 2016.

Op de hoogte blijven van het Deloitte team in de aanloop naar- en tijdens de ‘Rees’ voor Young Professionals? Volg hun Facebookpagina.

Nieuws

Meer nieuws over