Michel van Wijngaarden nieuwe COO van TranspariX

03 september 2015 Consultancy.nl

Michel van Wijngaarden is onlangs aangesteld als de nieuwe COO van TranspariX, een SaaS dienstverlener uit Oude Meer. Van Wijngaarden is afkomstig van Capgemini Consulting waar hij werkzaam was als Managing Director Finance & Performance Management. Bij TranspariX gaat hij zich richten op het adviseren en ondersteunen van klanten bij de implementatie van de TranspariX supply chain software. 

Michel van Wijngaarden is een professional met meer dan twintig jaar ervaring en deed ruime ervaring op in onder meer Finance, Supply Chain, HR- en IT-design en verbeterprojecten in Europa, Azië en de VS. Van Wijngaarden behaalde een MBA in Business Economics aan de UvA en een Bachelor in Industrieel Management aan de Hogeschool van Utrecht. Hij begon zijn loopbaan bij IBM als SAP implementatie consultant en maakte vervolgens de overstap naar het Zwitserse consultancybureau Cambridge Technology Partners, waar hij zich als Management Consultant richtte op business planning en efficiency improvement binnen het ERP domein. Vervolgens besloot hij de adviesbranche kort te verlaten en aan de slag te gaan als Financieel Directeur bij een vastgoed-/bouwbedrijf.

Na twee jaar maakte Van Wijngaarden zijn terugkeer naar de consultancywereld en werd als Director BeNeLux aangesteld bij The Hackett Group, waar hij uiteindelijk negen jaar werkzaam was. Medio 2014 besloot hij de overstap te maken naar ICT dienstverlener Capgemini Consulting, waar hij aan de slag ging als Managing Director van de afdeling Finance & Performance Management. In die rol richtte hij zich op verbeterprogramma’s, het begeleiden van financiële transformaties, ERP initiatieven, systeem-implementaties en diverse overige financieel-gerelateerde outsourcing en BPO diensten.

Michel van Wijngaarden - TranspariX

COO bij Transparix
Deze zomer besloot Michel van Wijngaarden een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij sloot zich aan bij TranspariX, een software dienstverlener die zijn opdrachtgevers gelijknamige modulaire TranspariX software aanbiedt, voor zowel de e-commerce, retail, maakindustrie, reparatie en logistieke sector. Deze Software as a Service is erop gericht om zowel de inkomende als uitgaande logistiek van bedrijven te stroomlijnen en inzichtelijk te maken. 

Van Wijngaarden is bij de software dienstverlener – die gevestigd is in Oude Meer, in de buurt van Schiphol – aangesteld als de nieuwe Chief Operating Officer (COO). In deze functie richt hij zich voornamelijk op het adviseren van klanten over de oplossingen die TranspariX hen kan bieden, evenals het managen en coördineren van implementatieprojecten bij klanten. Samen met de klant gaat hij op zoek naar de beste manier om de software in te zetten voor het verbeteren van hun bedrijfsprocessen.

Nieuws

Meer nieuws over