ORTEC Consulting steunt Vancouver Whitecaps FC

21 augustus 2015 Consultancy.nl

Voetbalclub Vancouver Whitecaps FC is een partnership aangegaan met ORTEC Sports om de prestaties en efficiency in de wedstrijden en trainingen van het team te verbeteren. De sport-analytics praktijk van ORTEC Consulting Group zal aan de hand van data objectieve inzichten genereren om het management van het elftal te helpen bij besluitvorming.

ORTEC Sports is een analysebureau dat publiekelijke beschikbare informatie over sportevenementen en wedstrijden omzet in nuttige data voor geïnteresseerde partijen zoals coaches, scouts, spelers en fans. Het bureau analyseert onder ander videodata om objectieve profielen op te stellen van het presteren van teams of individuele spelers. Deze informatie kan vervolgens gebruikt worden door sportclubs om hun omzet en effectiviteit in de betreffende sport te verbeteren. ORTEC Sports is actief in 12 landen en heeft meer dan 150 analisten in dienst, waaronder wiskundigen, sporteconomen en ex (Olympische) sporters. De praktijk is onderdeel van ORTEC Consulting Group, die werd opgericht in 1981. Vancouver Whitecaps FC is een Major League Soccer team, afkomstig uit Vancouver, Brits Colombia. In 2010 drongen zij door tot het hoogste voetbalniveau van Noord-Amerika.

ORTEC Consulting supports Vancouver Whitecaps FC

Als onderdeel van de overeenkomst zal ORTEC Sports zijn analyticsdiensten leveren aan het team en het management van de Vancouver Whitecaps FC. Deze informatie zal worden gebruikt om de effectiviteit van het team tijdens zijn wedstrijden en trainingen te verbeteren. Ook Whitecaps FC’s zusterteam – Whitecaps FC 2 – dat in de United Soccer League speelt, zal gebruik maken van de analyses.

Daniel Stenz, Head of Analysis & Scouting bij Whitecaps FC, is verheugd over het partnership met ORTEC Sports en de versterking van de onderlinge relatie: “We hebben sinds de start van het seizoen samengewerkt met ORTEC Sports, dat zijn groei blijft voortzetten met hun recentelijke uitbreiding naar het Noord-Amerikaanse voetbal. De statistieken die ORTEC Sports levert over teams en spelers hebben ons geholpen om objectieve inzichten van hen te verkrijgen, en dit is een waardevol middel in onze besluitvorming gebleken.”

Sport analytics
De Vancouver Whitecaps FC zijn niet het eerste team dat gebruik maakt van de methoden die ORTEC Sports aanbiedt. Ook AFC Ajax, Feyenoord Rotterdam en PSV uit de Nederlandse Eredivisie maken gebruik van de diensten van het bureau, dat ook in samenwerking met de Universiteit van Groningen een prestatiematrix leverde voor de Olympische Spelen in Sochi van 2014.

Nieuws

Meer nieuws over