Beste digitale opleiding en trainingsbureaus van NL

13 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Schouten & Nelissen, Microsoft en Nyenrode mogen zich het komende jaar de beste digitale opleidingsinstituten van ons land noemen. Dit blijkt uit de ranking ‘Digital 100: De Beste Dienstverleners’ van zakenblad Management Team. De lijst is gebaseerd op de ervaringen van meer dan 400 managers die het afgelopen jaar betrokken waren bij het inhuren of inkopen van digitale opleidingsdiensten.

Sinds 2001 doet Management Team elk jaar onderzoek naar de kwaliteit en populariteit van leveranciers van digitale services op de Nederlandse markt*. Het onderzoek bestond dit jaar uit twee stappen. Eerst werden respondenten gevraagd in welk van de 14 gebieden ze (mede-)beslissend zijn, en waar ze bevestigend antwoorden, kregen ze de lijsten** voorgelegd met de vraag welke dienstverleners ze zouden aanbevelen aan hun mede-managers. Daarnaast waren er 3 open vakken voor bedrijven die ze missen op de lijsten. Respondenten konden bovendien aangeven of een bedrijf voor hen op nummer 1 moest komen, of in hun top-3.

Beste digitale opleiding en trainingsbureaus van Nederland

Digitale opleiders en trainers
In de categorie ‘Digitale opleiders en trainers’ wordt gevraagd naar het oordeel over dienstverleners gespecialiseerd in het opleiden en trainen van medewerkers. Schouten & Nelissen staat bovenaan, gevolgd door Microsoft en Nyenrode. Op 4 staat Computrain en op de gedeeld vijfde plaats staan drie partijen: NCOI, LOI en Open Universiteit. De top 10 wordt afgesloten door ICT-reus IBM, ERP-gigant SAP en de opleidingspraktijk van Capgemini. Andere bureaus die behoren tot de meest aanbevolen digitale opleiders en trainers zijn onder meer Oracle, Unit4, Ordina en Centric.

* In 2014 werd de ranking omgedoopt van ‘De beste ICT-bedrijven’ naar ‘Digital 100: De Beste Dienstverleners’.

** De shortlist van de dienstverleners is door Management Team opgesteld. De veertien categorieën zijn Security, Hardware en kantoortechnologie, Detachering en outsourcing, Digitale consultancy, Beheer en onderhoud, Opleiding en training, Internetbureaus, Digitale marketing en e-commerce, Financiële software, CRM-software, HR-software, Storage, Mobiel en Netwerk.