Sport & Zaken en Atos organiseren weer Vitaliteitsbattle

15 juli 2015 Consultancy.nl

Sport & Zaken en Atos Consulting organiseren wederom eind dit jaar de Vitaliteitsbattle, bedoeld om de vitaliteit binnen het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren. Dit jaar staat het evenement in het teken van ‘werkstress’ in relatie tot sport. Gedurende het evenement zullen deelnemende teams plannen ontwikkelen om werkgerelateerde stress te voorkomen of te verminderen en een hogere productiviteit en werkplezier binnen organisaties te stimuleren.

Werkstress. Uit onderzoek blijkt dat één op de acht werknemers in Nederland er last van heeft. Werknemers staan steeds meer onder druk, ervaren minder regelruimte en meer werk moet gedaan worden door minder personeel. Stress op de werkvloer is op dit moment beroepsziekte nummer één. Een manier om stress te reduceren is sport. Door meer te sporten kunnen stresshormonen afgebroken worden en kan zowel emotioneel als fysiek nieuwe energie en vitaliteit worden opgedaan.

Als gaat om het bevorderen van gezondheid, beweging en vitaliteit van werkend Nederland zit stichting Sport & Zaken in 2015 niet stil. Begin mei, op de dag van de arbeid, lanceerde de stichting, in samenwerking met adviesbureau BMC en de KNHB, het concept Sportief Werken. Daarmee zette Sport & Zaken in op een combinatie tussen sporten en werken bij sportverenigingen. Ook is de organisatie inmiddels alweer druk bezig met de voorbereidingen van de Vitaliteitsbattle, die eind dit jaar zal plaatsvinden. 

Vitaliteitsbattle
De Vitaliteitsbattle is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement en is een gezamenlijk initiatief van Stichting Sport & Zaken en
Atos Consulting. Met de Vitaliteitsbattle willen de twee initiatiefnemers sport en beweging stimuleren in het Nederlandse bedrijfsleven en werkgevers en werknemers inspireren om aandacht te hebben voor de gezondheid op de werkvloer. De 2015 editie van de Vitaliteitsbattle zal dit jaar op 17 november plaatsvinden in De Baak in Driebergen. Het evenement vormt een inspirerende dag, waarbij teams van young professionals, onder leiding van een senior (HR) manager strijden om het beste antwoord op een relevant en actueel vitaliteitsvraagstuk. 

Sport & Zaken en Atos organiseren weer Vitaliteitsbattle

Week van de Werkstress
Dit jaar maakt de Vitaliteitsbattle onderdeel uit van de ‘Week van de Werkstress’, een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De organisatoren van de Vitaliteitsbattle en het ministerie van SZW hebben als gezamenlijk doel om werkend Nederland gezonder en vitaler te maken. Dit jaar zal het centrale thema van de battle ‘werkstress in relatie tot sport’ zijn, en moeten de plannen van de deelnemers zorgen dat stress wordt voorkomen of verminderd. Volgens Sport & Zaken en Atos zorgen een stressvrije en gezonde werkvloer niet alleen voor een betere arbeidsproductiviteit, maar ook voor teambuilding, daling van het ziekteverzuim en betere werkprestaties en werkplezier.

Verder zullen gedurende de dag diverse sprekers* inhoudelijke bijdragen leveren en is er ruimte voor de aanwezige professionals om met elkaar te netwerken. Aan het einde van de dag wordt onder de deelnemers** een winnaar van de Vitaliteitsbattle uitgeroepen.

*Vooralsnog zijn twee sprekers bekend: psychiater, columnist en hardloper Bram Bakker en Arko van Bakel, directeur van de Baak en ambassadeur van de 'Week van de Werkstress
**Aan de 2015 editie van de Vitaliteitsbattle doen vooralsnog de volgende organisaties mee:
EY, ASML, Bouwinvest, TenCate, Arboned, Capgemini en BMC.

Nieuws

Meer nieuws over