Consultants in pensioensector bundelen de krachten

06 juli 2015 Consultancy.nl

Oviro, BoH Consult, STAANDER en het Belgische BISure – consultancybedrijven en dienstverleners in de pensioen- en levensverzekeringssector – bundelen de krachten. Zij werken voortaan met een team van zo’n 50 professionals onder de vlag van het nieuwe GroupLife Holding. De bureaus blijven in de markt actief met hun eigen identiteit en onder hun eigen naam.

Het Nederlandse Oviro levert sinds 1999 methoden, technieken en kennis aan de pensioen- en levenmarkt voor de ontwikkeling van producten en het inrichten van (ICT-)processen. BoH Consult uit Amersfoort is een specialist in pensioenuitvoering en helpt zowel commerciële als niet commerciële pensioeninstellingen bij het verkrijgen van inzicht in de markt, productontwikkeling, organisatie-inrichting en operationeel management. STAANDER is een detacheringsbureau in interim specialisten voor de pensioenbranche, en het Belgische BISure is een consultancy- en softwareleverancier voor de levensverzekeringsmarkt.

Grouplife

In een gezamenlijk persbericht hebben de vier partijen kenbaar gemaakt dat ze fuseren. Samen gaan de dienstverleners opereren onder de vlag GroupLife Holding. Het betreft vooral een interne krachtenbundeling, naar de markt toe blijven de partijen actief met hun eigen identiteit en onder hun eigen naam. “Onze bedrijven kennen elkaar al jaren uit de markt en werken regelmatig samen. Door de krachten volledig te bundelen kunnen wij meer waarde toevoegen voor onze klanten. Over een grotere keten en op een efficiëntere wijze” aldus Tom Bottinga directeur van GroupLife Holding.

Daarnaast biedt de samensmelting ook synergiën als het gaat om innovatie, een pijler die steeds belangrijker wordt in een branche die nieuwe, vooral tech-gedreven, ontwikkelingen in rap tempo op zich af ziet komen. “De krachtenbundeling biedt de mogelijkheid om beter en sneller te innoveren, oplossingen te creëren en die weer door te geven aan onze opdrachtgevers.” Bottinga sluit af: “Ook steunt het samengaan van de vier bureaus de ontwikkeling en ontplooiing van onze medewerkers en geeft het ons meer slagkracht.”

Nieuws