Cees den Ouden leidt Corporate Finance tak van Kruger

07 juli 2015 Consultancy.nl

Kruger heeft onlangs het partner team versterkt met Cees den Ouden. In zijn nieuwe rol als Managing Partner van Kruger Corporate Finance zal de voormalige CFO van Argos Oil leiding geven aan de M&A en corporate finance praktijk van het bureau.

De M&A markt is anno 2015 weer aan het aantrekken. Volgens recent onderzoek van accountants- en advieskantoor EY (de halfjaarlijkse ‘Global Capital Confidence Barometer’) bevindt de markt zich wereldwijd op het hoogste punt in vijf jaar en is de markt ook in Nederland weer herstellende. Hoewel het herstel eerst alleen zichtbaar was in de top van de markt – waarin vooral multinationals en grote corporate kantoren een honger naar fusies en overnames lieten zien – toont ander recent onderzoek van M&A platform Brookz aan dat ook de MKB fusie- en overnamemarkt weer op stoom komt.

Als gevolg van het verbeterende M&A landschap besloot het Rotterdamse adviesbureau Kruger dit jaar om zijn team te versterken. Het kantoor, dat onder meer corporate restructuring-, interim management- en corporate finance diensten levert, haalde afgelopen mei – voor de verdere uitbouw van hun Corporate Finance dienstverlening – Cees den Ouden aan boord, als nieuwe Managing Partner.

Cees den Ouden | Cornee de Kluyver | Richelle Ros | Joep Koopmans

Cees den Ouden
Als registeraccountant deed Den Ouden de afgelopen jaren ruime ervaring op in uiteenlopende fusies en overnametrajecten en complexe financieringen, onder meer bij Argos Oil, waar hij zo’n tien jaar als CFO werkzaam was. Kruger beschrijft zijn nieuwe partner als een “dealmaker die alle facetten gezien en meegemaakt heeft en bovenal goed begrijpt wat de beleving en het gevoel van de opdrachtgever is.” Bovendien wijst Kruger op de “belangrijke rol voor de groei en strategie” die Den Ouden speelde binnen de organisaties waar hij werkzaam was. 

Den Ouden zelf denkt veel toegevoegde waarde te kunnen leveren aan Kruger: “Door mijn jarenlange ervaring als bestuurder/CFO denk ik in Corporate Finance toegevoegde waarde te kunnen leveren aan directies, DGA's en aandeelhouders. In complexe M&A en financieringstransacties komt mijn ervaring aan de andere kant van de tafel goed van pas. Ik heb het zelf gedaan en ervaren,” aldus Den Ouden, om daaraan toe te voegen: “Ik ga niet voor deals ten koste van alles, maar voor gedegen deals.

Kruger - 100 procent Slagkracht

Den Ouden zal Kruger Corporate Finance gezamenlijk leiden met Cornee de Kluyver – die sinds 2003 werkzaam is bij het bureau en sinds 2011 partner – en Richelle Ros, vanaf 2002 verbonden aan het bureau. Kruger Corporate Finance werkt met een kernteam van ruim 20 adviseurs en put daarnaast uit een netwerk van tientallen associés, waaronder op het M&A vlak. Bijvoorbeeld Joep Koopmans, voormalig Associate Director bij KPMG Corporate Finance en nu werkzaam als zelfstandig professional.

Nieuws

Meer nieuws over