NPDI, Mercer en Richting lanceren gezondheidsportaal

04 juni 2015 Consultancy.nl

Adviesbureau Mercer, Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) en Richting zijn een samenwerking gestart die werknemers helpt duurzaam inzetbaar te blijven. Het initiatief bestaat uit een zelftest, een marktplaats voor interventies en koppelingen met verzekeringen en het monitoren van de succesfactoren en effecten van de aanpak. Met de tools kunnen werknemers zelf een stappenplan maken om tot hun 67ste te kunnen doorwerken.

De terugtredende overheid legt steeds meer financiële risico’s rond duurzame inzetbaarheid, zoals preventie, verzuim en arbeidsongeschiktheid, op het bord van de werkgever. “Mede doordat de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels verhoogd is naar 67 jaar staan organisaties voor de uitdaging om mensen fit, productief en inzetbaar te houden. Dat is ook in het belang van de werkgever, want die moet bij ziekte niet alleen twee jaar salaris doorbetalen, maar bij arbeidsongeschiktheid ook nog mogelijk tien jaar de uitkering”, aldus Karin Quintana, Consultant bij Mercer.

NPDI, Mercer en Richting lanceren gezondheidsportaal

De werkgever kan bij het streven naar een goede gezondheid van werknemers gebruik maken van diverse leveranciers zoals arbodiensten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders.

Volgens Mercer ontbreekt het echter momenteel aan de regie op al deze verschillende oplossingen en diensten. “Dit maakt het lastig om een goed en passend beleid in te richten”, aldus Quintana. “De afgelopen jaren zijn het vooral werkgevers geweest die met sportschoolkorting en fruitmandjes hebben geprobeerd werknemers gezond te houden. Het ontbrak echter aan initiatieven die werknemers zelf gecoördineerd en gestructureerd de regie lieten nemen.” Om werknemers hiermee te ondersteunen is het bureau een samenwerking aangegaan met het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid* (NPDI) en arbobedrijf Richting. Samen hebben ze hun verschillende expertises gebundeld in één online gezondheidsportaal.

Na het invullen van een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst op vier gebieden (gezondheid & vitaliteit, motivatie & betrokkenheid, kennis & vaardigheden en werk/privébalans) krijgen medewerkers een stappenplan met advies dat ze kunnen meenemen in hun beoordelings- of evaluatiegesprekken. “Mensen nemen nu zelf de regie op hun duurzame inzetbaarheid. Voor werkgevers kan daar geen fruitmand tegenop – het werkt enorm motiverend” zegt Quintana. Via het portaal wordt de voortgang gemonitord en beschikken werkgever en medewerker continu over actuele ‘stuurinformatie’.

Werken op leeftijd

Het gezondheidsportaal bouwt voort op een eerdere versie ontwikkeld door TNO en WerkvanNu, mede-oprichters van NPDI. Binnen de alliantie verzorgt Richting de arbozorg en interventiemogelijkheden, zoals bedrijfsfysiotherapie, leefstijladvies, loopbaancoaching en schuldhulpverlening. Mercer is verantwoordelijk voor de projectcoördinatie, het werkgeversadvies én zorgt ervoor dat de interventies zo veel mogelijk gefinancierd worden vanuit bestaande verzekeringen.

* Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) is een platform voor adviseurs, kenniscentra en organisaties. Initiatiefnemers zijn TNO, WerkvanNu en het Werkgeversforum.

Nieuws