Salveos lanceert werving, selectie & detacheringsdochter

03 juni 2015 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Salvéos heeft een nieuw label gelanceerd: FlexIntens. Het nieuwe bedrijf biedt werving- en selectiediensten aan organisaties en verzorgt daarnaast ondersteuning bij de invulling van interim- en detacheringsvraagstukken. FlexIntens wordt geleid door Richard Nagtzaam en Bram Loeffen.

Salvéos Management & Consultancy is opgericht in 2010 door Richard Nagtzaam*. Het bureau is de afgelopen jaren gestaag gegroeid naar het huidige team van tien consultants.

FlexIntens

Vorige maand introduceerden de eigenaren van Salvéos een nieuwe organisatie onder het label FlextIntens werving, selectie & detachering. FlexIntens is een autonome organisatie, die in nauwe samenwerking met de consultants van Salvéos klanten ondersteunt bij het invullen van hun vraag naar tijdelijke inhuur. Daarnaast helpt FlexIntens de juiste kandidaten te vinden voor openstaande functies.

“De nadruk ligt daarbij op het invullen van de behoefte binnen de domeinen die wij vanuit Salvéos al jaren succesvol bedienen”, zegt Bram Loeffen, sinds eind 2011 partner bij Salvéos en samen met Nagtzaam initiatiefnemer van FlexIntens. Met het nieuwe label wordt ingespeeld op een trend binnen de consultancybranche. Klanten zoeken steeds vaker naar flexibele manieren van support, in plaats van zichzelf vast te leggen met lange-termijn inhuurtrajecten. Door te werken met freelancers en interimmers, wordt hen – vaak tegen lagere kosten – een hogere flexibiliteit geboden. 

Werving & Selectie

In het geval van Salvéos, speelde het bureau al langer met de gedachte om de behoefte aan tijdelijke ondersteuning en het grote aanbod van kwalitatief hoogwaardige interim professionals aan elkaar te verbinden. “Met de oprichting van FlexIntens is dit gerealiseerd, waarbij een duidelijk onderscheid is aangebracht tussen de vaste kern van Salvéos met enkel vaste medewerkers en de flexibele pool van professionals binnen FlexIntens”, aldus Loeffen.

Net zoals voor veel partners bij consultancybureaus, is een van de grootste uitdagingen het matchen van de vraag van klanten met het aanbod. Want wanneer de vraag binnenstroomt, maar het bedrijf nee moet verkopen, betekent dit een gemiste kans op business, maar “bovenal een klant die niet geholpen kan worden met een concrete behoefte”, licht Loeffen toe.

Consultancybureaus hebben de afgelopen jaren hierop ingespeeld door een flexibele schil te creëren en zo ook Salvéos: “De afgelopen jaren werd ons netwerk steeds groter. We zagen de aanvraag naar diensten toenemen en andere detacheringspartijen moeite hebben met het organiseren van goede matches, vandaar ook de keuze om hier beter aan tegemoet te komen”, legt Nagtzaam uit.

FlexIntens gaat echter nog een stap verder dan de traditionele freelance-netwerken die door consultancybureaus worden ingezet. FlexIntens zal namelijk ook payrollservices leveren en opereren als een full-service werving & selectiekantoor, waarbij ook recruitmentdiensten worden aangeboden. “Daarmee worden klanten indien gewenst van a tot z bediend”, aldus Nagtzaam.

Loeffen: “Binnen FlexIntens vindt nauwe samenwerking plaats tussen de consultants van Salvéos en onze recruiters. Dit levert diepgaande inhoudelijke kennis op van de branches en vakgebieden, gecombineerd met het vermogen om de best passende kandidaten te vinden en aan te bieden.”

Diepe marktkennis

Gevraagd naar hoe FlexIntens zich gaat onderscheiden benadrukt Nagtzaam hun kennis van de markt: “De professionals van FlexIntens hebben diepgaande kennis binnen de diverse vakgebieden. Zij kennen de markt (-vraag) en de professionals die zich binnen die domeinen bewegen (aanbod). Vanuit hun expertise en de link met Salvéos maken ze een scherpe analyse op de inhoudelijke behoefte van de klant. Zo matchen ze de juiste professional op een specifieke opdracht”, licht Nagtzaam toe. “Met het oprichten van FlexIntens realiseren wij de mogelijkheid om mee te bewegen met ontwikkelingen in de markt en nóg beter onze klanten te bedienen met aanbod op maat”, besluit Loeffen.

Werving & Selectie binnen consultancy

Met de lancering van de Werving & Selectietak volgt Salvéos Management & Consultancy in de voetstappen van onder meer ConQuaestor (lanceerde ConQuaestor Search in 2014), Boer & Croon Management (vervult al jaren search diensten voor bestuursfuncties), Solid Professionals (dochter bedrijf Hermes Recruitment verzorgt W&S diensten), en Schaekel & Partners (het voormalig Atos Interim). Recent lichtte Consultancy.nl ook al de start van EdelenbosHessels uit, een searchbureau gericht op executive interim-management, boardroom advisory en executive coaching.

* Destijds onder de noemer Sprínckler. Begin 2014 werd het adviesbedrijf gerebrand.