Jacob Boersma versterkt Risk Services tak van Deloitte

28 mei 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jacob Boersma is onlangs aangesteld als Manager binnen de Risk Services praktijk van Deloitte. Boersma is afkomstig van Innopay, waar hij na ruim viereneenhalf jaar werkzaam was als Senior Consultant. Samen met het Deloitte Cyber Risk team zal Boersma klanten helpen met hun uitdagingen rondom ‘digital identity’ en online veiligheid.

Jacob Boersma heeft zich de afgelopen vijftien jaar toegelegd op het snijvlak van online betalen, internet security, cryptocurrencies* en ‘digital identity’. Na het behalen van een Master in Science & Policy aan de Universiteit Utrecht startte Boersma zijn loopbaan binnen de betalingsmarkt en deed hij zijn eerste werkervaring op als Adviseur Informatiebeveiliging en e-betalen. Vervolgens werkte hij voor een tweetal overheidsinstellingen: bij ICTU was hij ruim een jaar beleidsmedewerker (Techniek & Organisatie) en bij Logius (dienst digitale overheid) deed hij ruim anderhalf jaar dienst als Adviseur Identificatie & Authenticatie. Hierna kwam hij terecht bij accountants- en advieskantoor PwC, waar hij als Senior Adviseur opnieuw organisaties uit de publieke sector adviseerde over procesmanagement, informatiemanagement en het effectieve gebruik van IT en e-government.

Jacob Boersma - Deloitte

Zo’n vijf jaar terug sloot hij zich aan bij Innopay, een boutique consultancybureau uit Amsterdam dat zich specialiseert in payments, e-business en digital identity. Daar was hij als Senior Consultant betrokken bij diverse e-payment vraagstukken (iDEAL, MyBank, FiNBOX, Bitcoin), e-Identity (eHerkenning, eID Stelsel) opdrachten, vraagstukken rondom e-security en bovendien bij tal van projectmanagement-, training- en productontwikkelingstrajecten.

Deloitte Risk Services
In april besloot Boersma om een nieuwe uitdaging aan te gaan en is hij aangesteld bij accountants- en advieskantoor Deloitte als Manager binnen de Risk Services praktijk. In zijn nieuwe rol zal Boersma samen met het Deloitte Cyber Risk team klanten helpen met hun uitdagingen rondom ‘digital identity’, als onderdeel van een breder ecosysteem van information security. Afgelopen maand werd Deloitte Risk Services nog door Gartner benoemd tot ‘leider’ op het gebied van Global Risk Management Consulting.

Deloitte

Bij Deloitte wordt Boersma herenigd met een oude bekende. In juli van vorig jaar vertrok ook Nick Smaling, na ruim tweeëneenhalf jaar bij Innopay te hebben gewerkt – in zijn laatste rol als Consultant – naar het Big Four kantoor.

* In 2013 werd de eerste ‘European Bitcoin Convention’ gehouden in Amsterdam. Doel was het discussiëren over de toekomst van Bitcoin en welke impact de munt op de wereldwijde betalingsindustrie heeft. Jacob Boersma werd vanege zijn ruime expertise op het gebied van Bitcoins en Cryptocurrencies gevraagd om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan het congres.