Alvarez & Marsal start Investment Management tak

08 mei 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Alvarez & Marsal heeft een Investment Management tak toegevoegd aan zijn dienstenaanbod. De nieuwe praktijk zal met name putten uit de jarenlange kennis die Alvarez & Marsal heeft opgedaan tijdens de herstructurering van Lehman Brothers.

Na het faillissement van Lehman Brothers in 2008 werd Alvarez & Marsal (A&M) ingeschakeld om het faillissement en de daaraan gekoppelde herstructurering van de bank te leiden. Het leverde het bureau, naast honderden miljoenen aan omzet – geschat op meer dan €500 miljoen – ook waardevolle erkenning en werkervaring. En deze werkervaring kan later worden ingezet door bijvoorbeeld een nieuw bedrijf of nieuwe bedrijfstak te starten.

Alvarez Marsal - Leadership, problem solving and value creation

In een recent interview met The Wall Street Journal (WSJ) openbaart Alvarez & Marsal hoe de ervaring met het managen van de assets van het ingestorte Lehman Brothers de aanleiding heeft gegeven om een eigen investment management tak te lanceren. Volgens Bill Post, Managing Director bij het advieskantoor, is de nieuwe bedrijfstak (genaamd A&M Investment Management) de eerste A&M praktijk die actief fondsen / geld gaat managen.

De adviseurs van Alvarez & Marsal zullen treasury en cash asset management diensten leveren aan bedrijven, stichtingen en lokale en nationale overheidsinstellingen – direct afleidbaar van de manier waarop zij de assets van Lehman Brothers beheerden. De nieuwe praktijk richt zich op het managen van investeringsgelden voor een periode van een tot vier jaar.

Investment Management

Volgens Post zal het bureau – in de kern een specialist op het gebied van management consultancy en financial advisory – het geld van klanten in depositocertificaten investeren, maar zonder vergoedingen en commissies te vragen die over het algemeen verbonden worden aan dergelijke retail investeringen. Een strategie waar het bureau de vluchten van plukte bij Lehman Brothers, aangezien A&M’s investeringsstrategie consistent beter presteerde dan gelijkwaardige investeringen in Treasury bills. “We gaan iets doen dat we goed en correct kunnen doen, en dat is alles,” aldus Post om daaraan toe te voegen “aangenaam verrast” te zijn door de reeds getoonde interesse van potentiele klanten.

Asset Management
Dit is de tweede lancering van een nieuwe grote praktijk voor A&M in korte tijd. Vorig jaar kondigde het bureau aan Todd Slotkin te hebben ingehuurd als Managing Director en Global Head voor Alvarez & Marsal Asset Management Services. De praktijk beheert, behoudt, verhoogt en brengt private equity naar de markt in de vorm van kredietportefeuilles, onroerend goed en investeringen. De Asset Management praktijk investeert voornamelijk in middelgrote bedrijven. Ter versterking van de portefeuille werd in oktober vorig jaar Captiva Capital Management overgenomen, een Duits vastgoed managementkantoor met circa €700 miljoen aan commercieel vastgoed in beheer.