Alvarez & Marsal koopt Captiva Capital Management

06 oktober 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Alvarez & Marsal heeft Captiva Capital Management gekocht, een Duits vastgoed management- en advieskantoor. Als onderdeel van de integratie binnen Alvarez & Marsal zal Captiva Capital Management worden gerebrand naar A&M Captiva.

Captiva Capital Management werd opgericht in 2001 en is sindsdien uitgegroeid tot een pan-Europese vastgoed speler, met kantoren in Hamburg, Londen, Luxemburg en Parijs. De organisatie specialiseert zich in real estate asset management – tot aan vandaag kocht het meer dan 1.700 panden met een marktwaarde van meer dan €11.1 miljard, en beheert momenteel ongeveer €700 miljoen aan commercieel vastgoed voor institutionele klanten.

Alvarez & Marsal acquires Captiva Capital Management 

Opgericht in 1982 is Alvarez & Marsal een wereldwijde zakelijke dienstverlener, met meer dan 40 kantoren wereldwijd. De organisatie ondersteunt klanten met business advisory, operational & financial performance improvement, turnaround en interim management diensten.

Vastgoed portfolio
Met de overname zal Alvarez & Marsal zijn vastgoedportfolio een significante boost geven, vooral in Duitsland, een van zijn grootste markten in Europa. “Duitsland is een belangrijke Europese vastgoedmarkt voor internationale investeerders. De enorme ervaring van het A&M Captiva team en hun track record in real estate asset management, gecombineerd met A&M’s multinationale platform zal enorme kansen creëren. Het is een natuurlijke stap voor het verbreden van A&M’s real estate dienstenaanbod”, zegt Robin Priest, leider van A&M Real Estate Advisory Services in Europa.

Bovenop het vergroten van zijn vastgoedaanbod, biedt de overname – waarbij A&M in principe diversifieert buiten de traditionele adviesbranche – Alvarez & Marsal toegang tot een nieuwe industrie en een nieuwe groep klanten. “A&M’s overname van CCMG zal helpen bij het verdiepen van onze relatie met institutionele beleggingsklanten en andere marktdeelnemers, en bedrijven binnen Duitsland en Europa zullen hiervan de vruchten plukken. A&M Captiva biedt ons extra manieren om waardecreatie voor onze klanten te bevorderen”, legt Tom Kolaja uit, A&M’s hoofd van Duitsland en Centraal Europa, naar het feit verwijzend dat Alvarez & Marsal zich richt op ‘cross-selling’ van zijn consultingdiensten aan zijn vastgoed klanten. “Dit is iets om enthousiast van te worden”.

Robin Priest - Tom Kolaja - Stephan Fritsch

Groeistrategie
A&M Captiva zal worden geleid door Stephan Fritsch, voorheen Managing Director van Captiva Capital Management en hoofd van zijn Duitse kantoor, en Robin Priest. Het nieuwe leiderschap kondigde na de deal een groeistrategie aan: “Ons doel is het substantieel verhogen van ons beheerd vermogen en om onze aanwezigheid in zowel Duitsland als binnen Europa te vergroten”, aldus Fritsch.