Seminar over leiderschap en nieuwe organisatievormen

16 april 2015 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Op donderdag 23 april vindt de ‘Seminar Anders Organiseren’ plaats. Zes gerenommeerde sprekers nemen de bezoeker mee in de belangrijkste trends en ontwikkelingen van organiseren. Daarbij gaan ze in op essentiële thema’s als verandering, organisatiecultuur, samenwerken en organisatie- en leiderschaps-ontwikkeling. Het evenement vindt plaats in het Maitland Theater op Landgoed de Horst.

Organisaties maken anno 2015 een transitie door die aansluit bij de grote veranderingen in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende globalisering of disruptieve digitalisering die een enorme impact hebben op organisaties, klanten en de maatschappij in zijn geheel. Door dergelijke veranderingen wordt van leiders en leidinggevenden anno 2015 andere inzichten en competenties verwacht. Ook de concurrentie is voortdurend bezig met vooruitgang, en verschuiven de verwachtingen van consumenten steeds meer naar nieuwe, duurzame businessmodellen.

Leiderschap en nieuwe Organisatievormen

Voor leiders binnen BV Nederland heeft dit ‘nieuwe normaal’ grote gevolgen. Vaak gehoord is dat (aankomende) leiders versneld moeten werken aan meer zelfinzicht, aan een meer holistische visie op organiseren en aan een nieuwe manier van dienen, inspireren en stimuleren van mensen. Kortom, het organisatie- en leiderschapsdomein is volop in beweging.

Seminar Anders Organiseren
Om managers meer inzicht te verschaffen in de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van organisatie en leiderschap, en de impact daarvan op hun eigen functioneren, organiseert Vakmedianet samen met Managementboek volgende week (23 april) het ‘Seminar Anders Organiseren’. Locatie vormt het Maitland Theater op het Landgoed de Horst. Gedurende het evenement nemen zes gerenommeerde sprekers de bezoeker mee in thema’s als verandering, samenwerken en organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Een overzicht van alle sprekers en hun inhoudelijke sessies: 

Sprekers tijdens Seminar Anders Organiseren

Hans van der Loo: bestuursadviseur, publicist, auteur en spreker op het gebied van gedrags- en organisatieverandering. Van der Loo is dagvoorzitter en verzorgt de opening van het evenement.

Danielle Braun: Corporate Antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur & leiderschap. Braun verzorgt de inhoudelijke sessie ‘De Corporate Tribe’. Daarin zal zij de bezoeker meenemen op een boeiende reis via verre, vreemde volken naar het wezen van de organisatie en laat ze zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Zij geeft daarbij diverse praktijkvoorbeelden en praktische tips voor bedrijven.

Wouter Hart: oprichter/adviseur bij Verdraaide organisaties en veelgevraagd spreker over leiderschap en veranderen. Hart verzorgt de inhoudelijke sessie: ‘Verdraaide organisaties, terug naar de bedoeling’. Hij legt daarin uit hoe sterk mensen waarde hechten aan systemen, die hen houvast bieden. Maar te veel regels, systemen en controlemechanismen verstikken de bedoeling van de organisatie. Hart zal vertellen hoe leiderschap kan helpen bij het omkeren van de pijl, zodat mensen in organisaties weer bezig zijn met wat echt belangrijk is.

Arko van Brakel: directeur van De Baak en o.a. medeoprichter van EuroNet. Van Brakel verzorgt de sessie ‘Leiderschap in de nieuwe werkelijkheid’. Daarin zal hij toelichten hoe in de nieuwe werkelijkheid de maatschappij van de ME- naar een WEconomy evolueert. Daarin gaat hij in op de vraag: ‘Hoe innoveert u uw leiderschap, uw organisatie en faciliteert u een organisatie met betekenis?’ Dat wil zeggen: een organisatie die waarden toevoegt en meerwaarde creëert voor zichzelf, haar medewerkers en de maatschappij.

Seminar - Anders organiseren

Huib Broekhuis: directeur van VDS Training Consultants en oprichter van Go Beyond MBA. Broekhuis verzorgt de sessie ‘Beyond MBA – Bewust leiderschap’. Daarin zal hij vertellen waarom het MBA-denken zijn beste tijd heeft  gehad: “Succesvolle bedrijven van de toekomst doen het anders”, zo luidt het motto. Broekhuis zal uitleggen dat het creëren van bedrijven van de toekomst vraagt om een betere balans tussen purpose en profit. Centrale thema’s zijn omgaan met energie, het vermogen om los te laten, en winst als uitkomst in plaats van als doel. Bezoekers van deze sessie kunnen veel energie, inspiratie, food for thought en een moment van zinvolle bezinning verwachten.

Bas van der Veldt: algemeen directeur (CEO) en boegbeeld van AFAS Software. Van der Veldt verzorgt de sessie ‘Openheid – Vertrouwen – Samenwerken: Met resultaat!’ Hij geeft op zijn eigen, energieke wijze een kijkje in de keuken van AFAS en de manier van werken én resultaat behalen in deze sterk groeiende ICT-organisatie. Wat zijn de randvoorwaarden voor dit succes? Hoe creëer je een cultuur waarin openheid, vertrouwen en samenwerken echt de doorslag geven?

Voor meer achtergrondinformatie over de inhoudelijke sessies en de zes sprekers, lees ook de volgende interviews op de website van het evenement.