Ashoka Nederland van start, PwC founding partner

07 april 2015 Consultancy.nl

Ashoka, ’s werelds grootste nonprofit netwerkorganisatie voor sociaal ondernemers, opent haar deuren in Nederland. PwC en Van Lanschot hebben zich aangesloten als founding partner van het platform.

Wereldwijd maakt Ashoka zich sterk voor een betere en duurzamere samenleving. De organisatie heeft inmiddels een gevestigde reputatie – Ashoka werd in 1981 opgericht en telt momenteel kantoren in 38 landen. De organisatie zoekt, selecteert en steunt sociaal innovators die nieuwe en opschaalbare oplossingen voor sociale problemen bieden en benoemt deze tot zogeheten ‘Ashoka Fellows’. Zij spelen vervolgens een belangrijke rol in het realiseren van MVO doelstellingen. Wereldwijd lopen er zo’n 3.000 Ashoka Fellows rond, die samen diverse bekende innovaties hebben bewerkstelligd zoals het Global Press Institute, Wikipedia en KIVA. Nederland telt twee Ashoka Fellows: Dennis Karpes (Dance4Life, NAGA Foundation) sinds 2009 en Lucas Simons (directeur van adviesbureau ScopeInsight) sinds 2013.

Ashoka - Muhammad Yunus

Ashoka Nederland
Met de komst van Ashoka naar Nederland krijgen sociaal ondernemers in ons land toegang tot een mondiaal netwerk van expertise, kennis en financieringsvormen. Daarnaast zal Ashoka buitenlandse sociaal ondernemers ondersteunen bij het ontwikkelen van hun werk in Nederland.

Accountants- en adviesbureau PwC en Van Lanschot hebben zich als founding partner verbonden aan Ashoka, en hebben hiermee een belangrijke (financiële) rol gespeeld in de marktbetreding van de nonprofit netwerkorganisatie. “We zijn blij dat we met de hulp van onze partners Van Lanschot en PwC, zowel sociaal ondernemerschap alsmede maatschappelijk bewustzijn rondom dit thema kunnen stimuleren”, aldus Jamy Goewie, directeur Ashoka Nederland. Wereldwijd heeft Ashoka drie strategische partners – McKinsey & Company, Corporate Executive Board and Latham and Watkins – en per land tientallen lokale partners.

Peter van Mierlo - PwC

Peter van Mierlo, bestuursvoorzitter van PwC, voegt toe: “PwC vindt de opkomst van sociaal ondernemerschap een belangrijke ontwikkeling. Wij willen daarom met onze kennis en expertise meehelpen deze sector op de kaart te zetten en hiermee de maatschappelijke impact van social enterprises vergroten. Daarom steunen wij de komst van Ashoka naar Nederland ook van harte.”

Nieuws

Meer nieuws over