Interimbureau Plustalent versterkt team met Bram Smit

06 april 2015 Consultancy.nl

Bram Smit heeft begin dit jaar de overstap gemaakt naar Plustalent, een interimbureau gericht op de onderwijsbranche. “Een juiste stap”, aldus Smit zo’n drie maanden na de start van zijn nieuwe uitdaging. Inmiddels zet Smit bij Plustalent zijn onderwijskundige kennis op interimbasis in bij ROC Midden Nederland, na jarenlange ervaring te hebben opgedaan bij ROC Flevoland.

Bram Smit
Bram Smit studeerde onderwijskunde en begon zijn loopbaan in de bankensector, als adviseur Human Resources Development, eerst bij Rabobank en vervolgens bij ING en Nationale Nederlanden. Vervolgens kwam hij bij het ROC in Flevoland terecht als Manager Onderwijsontwikkeling & Innovatie, en deed daarna binnen het MBO-spectrum ruime onderwijskundige expertise op als opleidingsmanager in de domeinen Handel & Ondernemen, Toerisme & Recreatie, Vavo en Kunst & Cultuur.

Bram Smit, Plustalent

Plustalent
Na jaren in de onderwijswereld besloot Bram Smit een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich eind vorig jaar als Interim Manager aan bij Plustalent, onderdeel van The Human Network (THN), een zakelijk dienstverlener uit Utrecht met zo’n 250 medewerkers in vaste dienst. Het bedrijf opereert in de markt met 12 gespecialiseerde bedrijven, actief in onder meer management advies, interim management en ICT expertise. Plustalent vormt de werkmaatschappij van THN die zich richt op de onderwijsbranche, met een primaire focus op het MBO en HBO. Het adviesbureau heeft zo’n 15 adviseurs in dienst, allemaal met een track record in de onderwijswereld. Vanuit Plustalent wordt Smit inmiddels op interimbasis ingezet binnen het gezondheidscollege van ROC Midden Nederland.

Terugkijkend laat Smit weten dat de keuze voor Plustalent een juiste stap is geweest: “Ik merk dat ik bij Plustalent in een mooie en professionele organisatie terecht ben gekomen. Met nieuwe collega’s die net als ik hun ervaring en expertise inzetten in verschillende (onderwijs)instellingen. En dit delen met elkaar. Daarnaast ben ik al vrij snel van ‘de bank’ in ‘het veld’ gestapt en met het echte werk begonnen bij een groot ROC in Utrecht. Goed om weer bezig te zijn in het (mbo)onderwijs, maar dan in een andere omgeving”, aldus Smit. “Het is goed om te merken dat ik mijn ervaring en expertise kan gebruiken in een andere organisatie in een andere omgeving, en stap voor stap het team verder kan brengen”,  besluit hij.

Nieuws