Twee nieuwe young executives voor Boer & Croon

16 maart 2015 Consultancy.nl

Managementbureau Boer & Croon Management heeft haar team aangevuld twee nieuwe Young Executives: Marianne den Engelsman en Tom Faber. Naast hun werkzaamheden bij klanten, zullen de young professionals deelnemen aan het driejarige Management Development-programma van Boer & Croon Young Executive Management.

Tom Faber (24) liep stage bij Taalstrategie waar hij meewerkte aan verschillende communicatieadvies opdrachten. Zo leverde hij advies over de aanpak van een reorganisatie van een grote verzekeraar en onderzocht hij de rol van media in het publieke debat over jeugdcriminaliteit. Tijdens zijn studie Internationale Bedrijfskunde kwam hij via SECEUR – een studievereniging die strategisch advies levert aan non-profit organisaties – in aanraking met projectmanagement. Faber: “In mijn tijd bij SECEUR heb ik ontdekt dat ik graag van begin tot eind bij projecten betrokken ben. Zo heb ik samen met mijn team proposities voor fondsenwerving ontwikkeld voor een maatjesproject. Vervolgens heb ik een training van een dag over acquisitie gegeven en daarna de projectleiders die verantwoordelijk waren voor hun eigen acquisitie begeleid in het behalen van hun targets.” Bij Boer & Croon hoopt hij zijn twee verschillende studieachtergronden – Bedrijfskunde en Nederlandse taal – in te kunnen zetten om zo bij te dragen aan het behalen van goede resultaten.

Tom Faber en Marianne den Engelsman

Voor Boer & Croon Management deed Marianne den Engelsman (27) ervaring op als HR Manager bij internetbureau Burst. Binnen deze snelgroeiende organisatie (Deloitte Fast50) heeft zij de HR-afdeling opgezet en geprofessionaliseerd. Daarnaast was zij als sparringpartner van het management aanjager van het creëren van een platte en open organisatiecultuur. Teamontwikkeling en persoonlijke verantwoordelijkheid stonden hierbij hoog in het vaandel. Den Engelsman: “Afgelopen jaren heb ik veel geleerd op het gebied van teamontwikkeling, coaching en communicatie binnen organisaties. Tegelijkertijd werd ik erg enthousiast van de bedrijfsmatige kant -  strategisch management, financieel beheer - waar ik als organisatiepsycholoog nog weinig mee in aanraking was gekomen. Komende jaren wil ik mij hier graag verder in verdiepen en beide werelden nog meer verenigen, omdat ik geloof dat succesvol leiderschap bestaat uit een goede combinatie van harde cijfers en oog voor mensen.” Zij ziet in het Young Executive Management programma van Boer & Croon een uitgelezen kans om deze kennis en vaardigheden in te zetten en verder te ontwikkelen.  

Uitbreiding
Eerder dit jaar werd het Young Executive team van Boer & Croon ook al versterkt met Maarten Albers en Anne van Doorn.

Maarten Albers en Anne van Doorn

Meer weten over het Young Executive Management programma? Bekijk de interviews met Young Executive Quinten de Haas en Mirjam Speelmans, verantwoordelijk voor het talentenprogramma.

Nieuws

Meer nieuws over