Jos van Kessel nieuwe topman Schouten & Nelissen

24 februari 2015 Consutlancy.nl

Schouten & Nelissen heeft een nieuwe topman: Jos van Kessel. Hij maakt de overstap van Laurens Simonse Groep, waar hij zo'n vier jaar werkzaam was. Van Kessel volgt Marcel van Bronswijk op, die als president of the board verbonden blijft aan het trainingsbureau.

Jos van Kessel (52) studeerde Fiscaal en Nederlands recht en deed een postdoc opleiding Treasury Management en Control. Hij begon zijn loopbaan in de advocatuur, waarna hij medio 1992 de overstap maakte naar Hooge Beheer, een holdingmaatschappij van uiteenlopende sales organisaties. Zo’n twee jaar later trad hij in dienst bij de Financiële Academie, een opleidingsinstituut voor de financiële functie en de financiële markt, waar hij aan de slag ging als Manager. Vervolgens koos Van Kessel om op eigen benen te staan, en richtte hij eind jaren ’90 IPV Opleiding en Training en People in Transfer op. In 2011 besloot hij, om na zo’n 11 jaar, zijn bedrijven van de hand te doen.

Jos van Kessel en Marcel van Bronswijk - Schout Nelissen

In zijn meest recente functie was Van Kessel algemeen directeur van Laurens Simonse Groep, bekend van onder meer StudentenBureau. In april 2011 nam hij zitting in de directie van het bedrijf, en twee jaar later volgde hij oprichter Laurens Simonse op, die na 15 jaar het bedrijf geleid te hebben zichzelf weer volledig toe wilde leggen op business development en ondernemen. Onder de leiding van Simonse, en later Van Kessel, groeide het bedrijf van een eenmanszaak in Den Bosch, gestart op de studentenkamer van Simonse, uit tot een miljoenenbedrijf met kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch.

Schouten & Nelissen
Per 1 februari heeft Van Kessel nu gekozen voor een nieuw avontuur, en gaat hij als CEO aan de slag bij Schouten & Nelissen. Hij volgt Marcel van Bronswijk (59) op, sinds september 2010 leiding gaf aan het familiebedrijf. De belangrijkste taak voor Van Kessel: het realiseren van de internationale groeiambities. Schouten & Nelissen heeft anno 2015 een wereldwijd netwerk van meer dan 700 trainers, coaches en consultants, actief in meer dan 50 landen, en zelfs eigen vestigingen in onder andere China, Duitsland, Rusland, België en Polen. Momenteel wordt ongeveer een vijfde van de opbrengsten over de grens behaald, de komende jaren moet dit percentage aanzienlijk stijgen.

Schouten & Nelissen

Met name op de focusgebieden van het bedrijf – de zogeheten 'zachte vaardigheden' – liggen kansen, aldus Van Bronswijk. Hij ziet een groeiende behoefte onder multinationale ondernemingen om zaken te doen met een internationaal actief opleidingsinstituut, daarnaast is de markt volgens hem “versnipperd”. Van Bronswijk over de lange termijn ambitie: “We willen marktleider in de wereld worden”. Een aantal maanden geleden verkocht Schouten & Nelissen nog drie onderdelen aan branchegenoot NCOI om groeifinanciering vrij te maken voor de internationale ambities. 

“Leren en ontwikkelen lopen als een rode draad door mijn carrière. Schouten & Nelissen heeft altijd een voorlopersrol gehad in haar vakgebied. Ik wil ervoor zorgen dat we die rol van vernieuwer blijven waarmaken. Mijn speerpunten liggen op de verdere ontwikkeling van sales, innovatie, nationale en internationale groei en samenwerking met andere partijen”, aldus Van Kessel over zijn uitdaging.

Van Bronswijk blijft verbonden aan Schouten & Nelissen. Als (niet uitvoerend) bestuurder gaat hij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van bestaande en nieuwe business.

Nieuws

Meer nieuws over