AlixPartners koopt Europese praktijk van Zolfo Cooper

19 februari 2015 Consultancy.nl

Het wereldwijde consultancykantoor AlixPartners heeft de Europese tak van Zolfo Cooper overgenomen. Ongeveer 200 adviseurs zullen de overstap maken naar AlixPartners, waardoor het bedrijf een van de grootste financial advisory specialisten wordt in de regio. De Zolfo Cooper activiteiten in de VS, het Caribisch gebied en Hong Kong blijven actief onder het Zolfo Cooper merk. Hoewel geen financiële details zijn bekendgemaakt, zou de deal volgens ingewijden net onder de $100 miljoen waard zijn.

Met meer dan 1.200 werknemers is het van oorsprong Amerikaanse consultancybureau AlixPartners een van de grotere wereldwijde organisaties binnen de zakelijke dienstverlening. Het bureau is grotendeels in handen van private equity partij CVC Capital Partners, en heeft sinds de betrokkenheid van CVC ambitieuze groeiplannen aangekondigd. Net als zijn concurrent, voorziet Zolfo Cooper zijn klanten in een breed spectrum aan adviesoplossingen, waaronder op het gebied van restructuring, forensics and litigation support, debt advisory en corporate finance.

AlixPartners koopt Zolfo Cooper

Toonaangevend in financial advisory
In lijn met zijn ambitieus vijfjarenplan heeft AlixPartners besloten om Zolfo Cooper Europe over te nemen, dat in feite met name in het Verenigd Koninkrijk actief is, met kantoren in Londen, Birmingham, Leeds, Manchester en Glasgow. “Door de krachtenbundeling met Zolfo Cooper Europe kan AlixPartners zijn Britse en Europese klanten beter bedienen. Daarnaast versterken we hiermee onze wereldwijde positie als toonaangevende organisatie in turnaround en restructuring”, zegt Fred Crawford, CEO van AlixPartners. "Zolfo Cooper is een gerenommeerde en gewaardeerde partij en samen met AlixPartners’ sterke capaciteiten in restructuring, operations improvement, information management en litigation support hebben we een uitstekende uitgangspositie om ons marktleiderschap uit te breiden”, voegt Crawford toe.

De gecombineerde teams van AlixPartners en ZolfoCooper vormen een regionale praktijk met zo’n 600 professionals, die volgens Stefano Aversa, Business Unit Leader van de EMEA regio bij AlixPartners, de “grootste turnaround and restructuring groep” in Europa vormt. Belangrijkste concurrenten van het AlixPartners zijn onder meer de financial advisory praktijken van de grote strategy consultancybureaus (i.e. McKinsey, Roland Berger), desbetreffende service lines binnen de Big Four kantoren en de meer gespecialiseerde spelers als Navigant en FTI Consulting.

Fred Crawford, Stefano Aversa en Simon Freakley

Rebranding
Als onderdeel van de overname zullen in-scope activiteiten van Zolfo Cooper worden gerebrand naar AlixPartners*. Dit gebeurt zodra de overname is voltooid, naar verwachting eind deze maand. De kantoren in Londen, Birmingham, Leeds, Manchester en Glasgow worden geïntegreerd binnen AlixPartners’ netwerk, en vormen een aanvulling op de bestaande kantoren in Londen en de internationale kantoren in Düsseldorf, Milaan, München, Parijs en Zürich. “We zijn enorm verheugd dat we de complementaire expertise en track record van Zolfo Cooper samen kunnen brengen onder de vlag van AlixPartners”, zegt Simon Freakley, CEO van Zolfo Cooper Europe.

* Zolfo Cooper US, Zolfo Cooper Caribbean en Zolfo Cooper Hong Kong maken geen deel uit van de transactie en blijven in Zolfo Cooper’s wereldwijde netwerk.

Nieuws

Meer nieuws over