Vintura Life Sciences

Sinds haar oprichting in 2000 ondersteunt Vintura (inter)nationale farmabedrijven, biotech bedrijven en leveranciers van medische hulpmiddelen met strategisch advies en organisatorische veranderingen. Binnen life sciences ligt in de toekomst de nadruk steeds meer komen te liggen op geïntegreerde zorg. We beschikken over veel relevante kennis over en ervaring met de zorg en life sciences en is sterk in het verbinden van beide terreinen. Vintura focust zich daarom de komende jaren op actuele thema's als 'market access', 'value based healthcare' en 'outcomes management'. 

Klanten en projecten
De opdrachten lopen uiteen van strategiebepaling tot implementatietrajecten. We werken samen met alle lagen van de organisatie. De gekozen oplossing en aanpak is altijd maatwerk. En één ding hebben alle projecten met elkaar gemeen: samen met de klant realiseren we impact in de zorg. Dit zijn o.a. onze klanten in life sciences: Abbvie, Amgen, Janssen, Medtronic en Sanofi.

Voorbeelden van projecten in life sciences:

  • market access excellence programma voor innovatieve therapieën,
  • optimalisatie van ‘portfolio established brands’ met > € 1 miljard euro omzet,
  • haalbaarheidsonderzoek voor een nieuw device gericht op ‘patient empowerment’,
  • strategie-ontwikkeling voor een Benelux organisatie
  • opzetten value based healthcare intiatieven i.s.m. ziekenhuis en farmaceut,
  • transformatie van slecht lopende medische afdeling naar kloppend hart van de organisatie.

Meer voorbeelden van projecten in life sciences vind je op onze website.

Wil jij werken in ons life sciences team?
Binnen het life sciences team zijn we op altijd op zoek naar ervaren (senior) consultants. Voor meer over werken bij Vintura bekijk de Vintura candidate pack.