Medical Business Projects

Stichting Medical Business streeft ernaar om de kennis en kunde van een nieuwe generatie jonge zorgprofessionals zowel op bestuurlijk, organisatorisch als financieel gebied in de zorg te verbreden en verdiepen. Vanuit dit doel is Medical Business de afgelopen jaren gegroeid. Inmiddels bestaat de stichting Medical Business uit drie pijlers: Education, Masterclass en Projects.

Medical Business Projects (MBP), actief in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht, is erop gericht om een brug te slaan tussen de managers en artsen van de toekomst. Dit doet MBP door jonge zorgprofessionals praktijkervaring op te laten doen aan de organisatorische en bedrijfskundige kant van de zorg. Het doel hiervan is om jonge zorgprofessionals specifieke kennis en kunde mee te geven om in de toekomstig zelfstandig projecten op te kunnen pakken waarbij ze zelf ‘in the lead’ zijn. MBP streeft dit doel na door het inrichten van multidisciplinaire teams; jonge artsen gecombineerd met high-potentials met een andersoortige (bijv. bedrijfskundige) achtergrond. Gezamenlijk worden ze gekoppeld in een zorg-gerelateerd project.

Tijdens projecten worden de jonge zorgprofessionals nauw begeleidt door ervaren consultants van Deloitte, KPMG en Accenture. Zo maken de jonge zorgprofessionals in MBP projecten kennis met de dynamische wereld van de consultancy.