Diensten

Een nieuwe generatie artsen ziet mogelijkheden voor verbetering van zorgprocessen en is daar toenemend in geïnteresseerd. Het ontbreekt hen echter aan specifieke kennis en kunde om verbeteringen daadwerkelijk te implementeren. Daarbij zien wij een kloof tussen de medische en de bedrijfskundige manier van denken, waardoor het vinden van constructieve oplossingen bemoeilijkt wordt. Medical Business Projects onderschrijft dit en heeft tot doel een brug te slaan tussen deze beide werelden.

Vanuit de dagelijkse zorgpraktijk komen genoeg vragen naar boven: ‘’Hoe maak je een verantwoorde keuze in de aanschaf van een nieuwe MRI? Hoe organiseer je een poli strakker, zodat er geen kostbare tijd en daarmee geld verloren gaat? Hoe vergroot je het kostenefficiënt werken op een afdeling?’’.

Een arts met de ambitie hier iets aan te doen, staat dan voor de keuze: kostbare tijd vrijmaken om er zichzelf in te verdiepen of het uitbesteden aan bedrijfskundigen die vaak een andere taal spreken. Beide routes leiden nogal eens tot frustraties en potentieel succesvolle projecten blijven daardoor liggen. Er is nu een derde keuzemogelijkheid aan toegevoegd: de vraag kan worden voorgelegd aan MBP.

MBP inventariseert de vraag en zorgt voor afbakening van de opdracht. Vervolgens koppelt MBP een groep jonge professionals aan het project. Deze groep bestaat uit medici aangesterkt met een selectie van mensen met een bedrijfskundige achtergrond. 

Wat bieden wij:

Een unieke groep die:

  • Ambitie, kennis en ervaring van jonge mensen met verschillende achtergronden combineert. Wat in onze ogen zorgt voor een verhoogd “out of the box”-denken.
  • Verder gaat dan alleen het aandragen van creatieve oplossingen, maar deze desgewenst ook daadwerkelijk implementeert.
  • Ondersteund wordt middels coaching en training vanuit een breed netwerk van zowel de Stichting Medical Business als van Gupta Strategists en Deloitte.

Kort samengevat betekent dit voor u als maatschap/zorginstelling het volgende:

  • Toegang tot bevlogen, jonge professionals die problemen aanpakken die anders blijven liggen. Gedurende het traject heeft u deze kennis en expertise “in huis”.
  • Betrokkenheid van professionele coaches en consultants

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u contact met ons opnemen via projects@medicalbusiness.nl of via onze website www.medicalbusiness.nl. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een afspraak, ter kennismaking en verkenning van de mogelijkheden voor een eventueel project in uw zorginstelling.