Sator Holding

Sator Holding is opgericht in 2005 en is een samenvoeging van een groot aantal automaterialen-grossiers en distributiebedrijven in de Benelux en Frankrijk met als bekendste namen Fource Automotive Source in Nederland en Van Heck Interpieces in België en Frankrijk. Momenteel heeft Sator Holding 10 magazijnen en 85 grossiers-vestigingen in de Benelux en Frankrijk.

Sinds 2013 is Sator Holding onderdeel van LKQ Corporation. LKQ is een wereldwijde distributeur van producten voor motorvoertuigen waaronder vervangende onderdelen, componenten en systemen voor de automotive aftermarket. LKQ staat genoteerd aan de NYSE. Met een omzet in 2016 van rond de USD 13 miljard wereldwijd waarvan USD 4 miljard in Europa en met 45.000 mensen in dienst is LKQ zeer winstgevend en ambitieus.

Leveranciers van hoogwaardige en betrouwbare alternatieven voor originele OEM-producten worden steeds belangrijker voor verzekeringsmaatschappijen en klanten die de reparatiekosten van voertuigen zo laag mogelijk willen houden. Lagere kosten voor onderdelen en een snellere verwerking van opdrachten zorgen voor besparingen en kortere reparatietijden. Ongeveer vijf jaar geleden is LKQ, parallel aan de aanhoudende groei in Noord-Amerika, aan een omvangrijk programma voor internationale expansie begonnen.