Provincie Overijssel

Adres - en contactgegevens van Provincie Overijssel. Neem contact op met Provincie Overijssel via telefoon of email.
Provincie Overijssel - Contact | Consultancy.nl

Provincie Overijssel | Contact

Provincie Overijssel - Contact | Consultancy.nl
Bedrijfsprofiel van Provincie Overijssel: een overzicht van Provincie Overijssel nieuws, interviews, werken bij, contactgegevens en overige informatie op Consultancy.nl.
Provincie Overijssel | Consultancy.nl

Provincie Overijssel

Provincie Overijssel
Als poort tussen Nederland en Midden-Europa heeft Oost-Nederland een belangrijke strategische positie. Deze gunstige uitgangspositie biedt unieke kansen voor de toekomst. Of het nu gaat om transport, economie, onderwijs en wetenschap, landschappelijke en stedelijke ontwikkelingen, de provincies Gelderland en Overijssel en Regio Twente werken samen om te investeren in de toekomst. Het is dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat zij hun krachten bundelen en hun belangen in Den Haag gezamenlijk behartigen.

Twente is in Oost-Nederland en (inter)nationaal een ondernemende hightech regio met innovatiekracht en potentie. De groene regio kent een enorme diversiteit aan innovatieve en hightech ondernemingen, een ondernemende universiteit, hogeschool en kwaliteit van wonen en leven. Er wordt fors geïnvesteerd in innovatie en ruimtelijk-economische structuurversterking en in verbetering van de bereikbaarheid, de woonmilieus en het economische en sociaal-culturele klimaat. Dit gebeurt in zeer nauwe samenwerking met provincie, gemeenten, partnersleven en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Deze samenwerking komt tot uitdrukking in de in oprichting zijnde Economic Development Board Twente. Uit deze samenwerking volgt de richtinggevende Haagse lobbyagenda.

De Twentse gemeenten vertegenwoordigd door Regio Twente en de provincies Overijssel en Gelderland hebben een jarenlange traditie van samenwerking op gebied van lobby. Praktisch vertaald betekent dit dat de te werven lobbyist in dienst zal komen van de provincie Overijssel bij de eenheid Bestuur- en Concernzaken (team Strategie) en werkt ten behoeve van Twente en waar dit overeenkomt met de Oost-Nederlandse belangen met beide provincies.
Het lobbykantoor richt zich in hoofdzaak op de behartiging van de Twentse, Overijsselse en Gelderse belangen via het politiek-bestuurlijke circuit (Eerste en Tweede Kamer). Den Haag is de standplaats van de lobbyist, die regelmatig in Twente en daarnaast met enige regelmaat in de beide provincies aanwezig is. Lobby begint in Twente en de provinciehuizen in Zwolle en Arnhem. Het lobbykantoor is dus een onderdeel van de ambtelijke organisaties in die beide provincies en Regio Twente. De voorzitter van Regio Twente en de beide Commissarissen van de Koning zijn portefeuillehouder voor lobby.

Bedrijfsinformatie van Provincie Overijssel: diensten, hoofdkantoor, aantal medewerkers en overige bedrijfsgegevens van Provincie Overijssel op Consultancy.nl.
Provincie Overijssel - Bedrijfsinformatie | Consultancy.nl

Provincie Overijssel | Bedrijfsinformatie

Provincie Overijssel Nederland

Diensten
:
Hoofdkantoor
:
Aantal medewerkers
:
Een overzicht van de social media accounts van Provincie Overijssel op LinkedIn, Twitter, Facebook, Google+, YouTube en Instagram.
Provincie Overijssel - Social Media | Consultancy.nl

Provincie Overijssel | Social Media

Werken bij Provincie Overijssel: Kom meer te weten over een carrière bij Provincie Overijssel en ontdek hoe het is om voor Provincie Overijssel te werken.
Provincie Overijssel - Werken bij | Consultancy.nl

Provincie Overijssel | Werken bij

Provincie Overijssel - Werken bij | Consultancy.nl

Provincie Overijssel |